10:18, ned, 28. Jul

V Mariboru bodo otroci ponovno postavljali vetrnice za mir





V Mestni občini Maribor so se ponovno odločili pristopiti k projektu Vetrnice za mir, s katerim želijo že nekaj let zapovrstjo opomniti predvsem mlade na svetovni dan miru in zavedanje, kako pomembno je v sebi vzgajati človeške vrednote. Na Rožnem griču v Mestnem parku bodo tako otroci znova postavljali vetrnice, ki so jih sami izdelali.

vetrnice maribor (3)

Projekt Vetrnice za mir je umetniški projekt, s katerim sta leta 2005 začela učitelja likovnega pouka na Floridi. Učenci so prek izdelovanja vetrnic izrazili svoja občutja o tem, kaj se dogaja po svetu in v njihovih življenjih.

V prvem letu se je vrtelo okoli pol milijona vetrnic na več kot 1300 lokacijah po vsem svetu. Pet let kasneje se je njihovo število povečalo na več kot 3,5 milijona vetrnic na 3500 lokacijah.

Mestna občina Maribor je kot prva občina v Sloveniji pristopila k projektu leta 2011, ko se je v sodelovanju z mariborskimi osnovnimi šolami na Rožnem griču zavrtelo 450 vetrnic.

Z vsakim letom je večje zanimanje za izdelovanje vetrnic. Lani se je tako na Rožnem griču zavrtelo skoraj 600 vetrnic, ki so raznašale občutke o miru po vsem mestu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.