10:22, ned, 28. Jul

Festival Lent ponovno pobral nekaj nagrad IFEA





Mariborski Festival Lent je na letošnji, 60. konvenciji Mednarodnega združenja festivalov in prireditev (IFEA) v Tucsonu v ZDA prejel tri nagrade. V konkurenci največjih festivalov na svetu je bil nagrajen za programsko zloženko, razglednico in plakat festivala, so danes sporočili iz Narodnega doma Maribor.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

IFEA (The International Festival and Events Association) je mednarodno združenje festivalov in prireditev, ki združuje okoli 2500 festivalov iz več kot 40 držav. Vsako leto podeljuje nagrade pinnacle, namenjene spodbujanju čim bolj uspešnega trženja in sodobnih trendov v organizaciji festivalov.

Na konvenciji na začetku tega tedna so zlato pinnacle award prisodili programski knjižnici in razglednici letošnjega Festivala Lent, plakatu pa srebrno. Pod celostno podobo festivala se podpisuje Didi Šenekar.

Festival Lent je od leta 1997 do danes prejel 59 nagrad IFEA, od tega je bilo 20 nagrad zlatih. “Priznanja so nagrada za delo vseh zaposlenih, zunanjih sodelavcev, prostovoljcev in pokroviteljev, ki so sodelovali pri organizaciji Festivala Lent,” poudarjajo v Narodnem domu Mariboru, kjer prirejajo festival.

Festival Lent je bil sicer letos zaradi pomanjkanja finančnih sredstev programsko okrnjen in prvič brez svojega najbolj prepoznavnega odra na Dravi. V devetih dneh, ko se je zvrstila glavnina dogodkov, so kljub temu gostili 4000 nastopajočih iz 29 držav, večinoma v okviru tradicionalnega folklornega festivala Folkart.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.