06:21, sob, 6. Jul

Okrogla miza: Gospodarski forum





V četrtek je v prostorih Mladinskega kulturnega centra Radlje ob Dravi potekala okrogla miza na temo gospodarskega foruma. Na prvi okrogli mizi so želeli predstaviti nove finančne perspektive v delu, ki je namenjen gospodarstvu in oblikovati razvojno partnerstvo za prihodnost.

IMAG0254

Predstavili so tudi finančni razvoj, vizijo, strategijo ter razvojno problematiko. Pri reševanje razvojne problematike so se osredotočili na podporo pri uvajanju sistematskega pristopa k inovativnosti, na podporo pri uporabi razvojnih metod in orodij in na razvijanje ter uvajanje novih produktov.

Namen gospodarskega foruma je, da odprejo in pospešijo inovativnost ter razvoj v malih podjetjih, pritegnejo k sodelovanju tudi zunanje razvojne institucije, partnerje in strokovnjake ter da vzpostavijo mreže inovativnih skupnosti. Glavni končni cilj pa je, da so podjetja inovativna.

Prisotna sta bila tudi Rado Furman iz podjetja Razvoj – finance in Blaž Cvar iz Območne obrtne zbornice, ki je povedal, da je ključ skupnega uspeha, da se odločijo za sodelovanje z gospodarskim forumom na razvojnem področju in da s tem skupno zagotovijo namenska razvojna sredstva.

Župan občine Alan Bukovnik je dejal, da želijo povabiti vse, ki jih zanima sodelovanje pri razvojnih načrtih in s tem pritegniti k odločitvi za voden lastni razvoj.

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.