9:31, petek, 27.09.2024
Maribor

Oglasil se je oče hudo poškodovanega mladoletnika: “Življenje je vredno več kot 400 evrov”

Poročali smo o dogodku, do katerega je prišlo v Mariboru. Po napadu mladoletnika, je ogroženo življenje drugega fanta, prav tako mladoletnika.

Ravno ker gre za dva mladoletnika je policija precej skopa z informacijami, uradno o motivu za napad ni znanega še nič. Večer pa poroča, da je iz pisma očeta hudo poškodovanega mladoletnika pa izhaja, da je krvavemu zločinu botroval spor zaradi telefona. “Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave. Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to ‘frdamano’ napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,” je za Večer razkril ozadje napada in njegove posledice.

Življenje vredno več kot nekaj sto evrov

Reševalci so prispeli hitro in fanta odpeljali v UKC Maribor. Stanje mladoletnika je še vedno resno, a po besedah njegovega očeta za Večer, okreva, kar ta pripisuje sinovi dobri kondiciji. “Neizmerno sem hvaležen za njegovo odločitev, da je začel zahajati v telovadnico in da se ne predaja malodušju, saj se je pokazalo, da rezilo težje prodre skozi napeto mišico, prepojeno z adrenalinom, kakor skozi maščobo,” je oče žrtve neposreden v svojem pismu, zapišejo pri Večeru. 15-letnemu fantu, ki je stregel po življenju njegovega sina, je oprostil. “To je civilizirano in tako nas uči vera,” je sporočil očetu storilca in se mu zahvalil, da je svojega sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. “To vam štejem v velik plus,” mu je napisal v pismu, za konec pa dodal: “Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse ‘bling bling’. Življenje je vredno več kot 400 evrov.”

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...