21:41, sre, 3. Jul

V Šentilju odprli zbirni center odpadkov





Po skoraj 12-ih letih čakanja na zbirni center za odpadke, so ga včeraj dopoldne uradno odprli. Da bodo lahko občani in občanke brezplačno koristili ta center, se je župan Občine Šentilj Štefan Žvab odločil za sodelovanje s podjetjem Saubermaher. Center oz. zabojnike in kontejnerje, pa so namestili na (občinsko) zemljišče, kjer je bila do sedaj nameščena čistilna naprava podjetja Nigrad.

otvoritev zbirnega centra

Projekt postavljanja oz. čakanja na zbirni center ločenih frakcij komunalnih odpadkov je “visel v zraku” skoraj 12 let. Kot je na otvoritvi poudaril župan Štefan Žvab, se je zavezal, da ga bo v tem mandatu realiziral: “tako je to eden izmed vidnih rezultatov, da uresničujem obljube, ki sem jih dal,” je dejal. Po otvoritvi je kot prvi napolnil zabojnik za odpadno električno opremo.

zvab odlozil smeti

Dir. podjetja Saubermaher, Rudi Horvat, je pojasnil, da je ta center šesti, ki so ga postavili pod njihovim okriljem: “tako sledimo evropskim direktivam ločevanja odpadkov in se skušamo približati t.i. zero waste strategiji“, je dejal. Slednje pomeni, da dejansko ne bi ničesar zavrgli, ampak reciklirali, predelali in ponovno uporabili.

recikliranje

Marko Žula, dir. podjetja Nigrad pa je dodal, da so z veseljem prisluhnili potrebam Občine Šentilj in podjetja Saubermaher, zato so se strinjali, da zbirni center namestijo ob siceršnjo lokacijo Nigradove čistilne naprave: “mislim, da se na tem primeru vidi, kakšen je lahko rezultat sodelovanja in sinergije med tremi partnerji”, je med drugim povedal Žula.

otvoritev zbirnega centra 4

Zbirni center bo odprt vsako soboto od 9h do 13h, občani in občanke pa bodo morali pred odlaganjem odpadkov izkazati dokument, iz katerega bo razvidno, da resnično stanujejo na območju občine Šentilj.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.