16:23, pet, 5. Jul

Druženje vrtičkarjev v Vuzenici





Včeraj je na posestvu Skupnosti vrtičkarjev na Sv. Vidu v Vuzenici potekalo srečanje vrtičkarjev. Ob ogledu lepo urejene parcele so se zabavali tudi s šaljivim tekmovanjem z domiselnimi nagradami. Ob dobrotah so se družili in si izmenjevali izkušnje.

Vrtičkarji5

Biodinamika je najstarejša metoda ekološke pridelave hrane, ki temelji na doslednem upoštevanju načel ravnovesja v naravi. Upošteva načelo, da je Zemlja del vesolja. Ravno zato so včeraj na Sv. Vidu vrtičkarji organizirali srečanje, na Koroškem se namreč že od leta 2000 ukvarjajo z biodinamičnim kmetovanjem. Leto pozneje je ustanovilo 21 ustanoviteljev samostojno društvo Ajda Koroška. Danes, pa je v društvo vključenih že preko 400 članov. Osnovni namen društva Ajda Koroška je, da povezuje ljudi, ki želijo pridelovati zdravo hrano.

Vrtičkarji3

Srečanja so se udeležili člani Skupnosti vrtičkarjev iz Koroške, po otvoritvi in pozdravu predsednice Skupnost vrtičkarjev Vuzenica Berte Kovačič, je vrtičkarje pozdravil tudi župana občine Franjo Golob in predsednice društva Ajda Koroška, Antonije Ločičnik. Sledil je kulturni program, po njem pa šaljivo tekmovanje v katerem so se vrtičkarice lahko pokazale v luščenju koruze in fižola, spravljanju trave, paclanju buč… Po tekmovanju, pa je bil čas za druženje in izmenjavo izkušenj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.