13:21, petek, 27.09.2024
Maribor

FOTO: Sonček vijol’čno mesto prebarval v zeleno

Malce v šali, pa tudi zares – ne zgodi se ravno pogosto, da nekatero mesto, ki zelene barve ne priznava, dovoli, da se ga prebarva v prav to.

A mariborskem društvu za cerebralno paralizo Sonček je to dovoljeno enkrat letno ob svetovnem dnevu cerebralne paralize, ko opozorijo javnost nase in na problematiko s katero se srečujejo v vsakdanjem življenju. Takrat se skozi mesto sprehodijo v dolgi koloni, ozaveščajo ljudi in se imajo lepo. “Pred petimi leti se je to začelo na svetovni ravni, mi smo bili takoj zraven. Danes se tovrstne akcije dogajajo povsod po Sloveniji,” razlaga Lidija Šestak Zorič, predsednica društva. “Najpomembnejše za nas je, da nas javnost sprejme kot svoje, pa da se nas ne zapira daleč od ljudi. Torej, da smo v vsakdanjem življenju tretirani kot enakovredni ljudje.”

Lidija Šestak Zorič predsednica mariborskega društva Sonček s soprogom in sinom. FOTO: Marko Pigac
Akcijo so podprli tudi Iza Verdel, generalna sekretarka MRC Maribor, Paula Pustoslemšek, vodja ene izmed mariborskih lekarn ter dr. Aleksander Strokanov iz Marshall Northern Vermont University – London in Kristjan Balažic. FOTO: Marko Pigac
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...