16:19, ned, 28. Jul

Zaključek tedna otroka v Rušah





Mladi uporabniki Dnevnega centra CSD Ruše, to so otroci iz Lovrenca na Pohorju, Ruš in Selnice ob Dravi, so v petek, 9. oktobra zaključili Teden otroka. Popoldne so preživeli na športnem igrišču pred Domom krajanov Bezena in v Rušah.

IMG_0967

Najprej so obiskali pester in zelo zanimiv Lauženkov festival na Bezeni, v organizaciji Društva prijateljev mladine Ruše, kjer so največ časa preživeli na igralih in zračnem toboganu. Kasneje so se v prostorih Cezama udeležili promocije o Varnih točkah za otroke. Predstavljen je bil film MNZ »Zberi pogum in povej«, ki ga je po uvodnem pozdravu predstavnice občine Hedvike Potočar, predvajal vodja varnostnega okoliša Ruše Franc Osvald (PP Ruše).

IMG_0983

Varne točke so javni prostori, kjer se nahajajo predvsem prijazni in usposobljeni ljudje, ki so pripravljeni pomagati otrokom v stiski. Z otrokom se pogovorijo, mu svetujejo in pomagajo pri reševanju problema.

varna točka 3

Mladi so bili znova seznanjeni, kako ravnati v primerih kakršnega koli nasilja. Varna točka v Dnevnem centru za otroke in mladostnike deluje že nekaj let in so jo otroci tudi nekajkrat uporabili (fizično nasilje sovrstnikov na bližnjem igrišču, zaklenjeno stanovanje in pomisleki, da je v stanovanju tujec, odtujitev ključev in druge šolske opreme …).

Na koncu so otroci in njihovi starši ocenili, da jim je tokratna predstavitev zelo koristila in da bodo nekatere nasvete v bodoče, ob morebitnem soočanju z medvrstniškim nasiljem, znali uporabiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.