23:26, sre, 3. Jul

Nova lekarna v Sladkem vrhu





Danes je Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarn Maribor uradno otvoril svojo novo podružnično lekarno v občini Šentilj v Sladkem Vrhu. S svojim delovanjem je pričela že pred dobrim tednom in sicer v ponedeljek 12. oktobra. To je že enaindvajseta (lekarniška) enota Lekarn Maribor in samostojno deluje pod okriljem Lekarne Šentilj.

_MAP8878

Na današnji otvoritvi, je o pomenu te pridobitve za Sladki Vrh in občino Šentilj spregovoril tudi župan te občine g. Štefan Žvab, ki je skupaj z direktorjem Lekarn Maribor slavnostno prerezal trak in na ta simbolni način otvoril to novo pridobitev kraja. Otvoritve se je udeležil tudi predsednik Lekarniške zbornice Slovenije g. Miran Golub.

Tako so vrata lekarne odprta 6 dni v tednu. V ponedeljek in torek popoldne, od 13h do 19h; v sredo, četrtek in petek pa dopoldne, od 8h do 14h in ob sobotah, med osmo in dvanajsto uro.

Da gre res za pomembno pridobitev za krajane v Sladkega Vrha in okoliških krajev, je s pripravo kulturnega programa ob tem dogodku prispevala Osnovna šola Sladki Vrh, katere otroci so z svojim nastopom navdušili vse prisotne.

Tudi tokrat Lekarne Maribor niso pozabile na širšo družbeno odgovornost, ki jo skozi svoje poslanstvo uresničujejo. V letošnjem letu so podprle več projektov, od letovanja otrok iz socialno ogroženih družin preko Zveze prijateljev mladine, do vseslovenskega projekta širjenja bralne kulture v vrtcih v katerega je vključeno preko 400 vrtcev.
_MAP9015
Zato so Lekarne Maribor tudi tokrat podarile donacijo v višini 500 €. Donacija je namenjena Košarkarskemu klubu Žensko košarkarsko društvo Maribor za njihovo perspektivno igralko Niko Potušek, ki je dijakinja 1. letnika Srednje turistične šole Maribor in je že dvakrat bila izbrana v ekipo All Stars.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.