05:14, tor, 30. Apr

Odličen uspeh BRASS BANDA RADLJE





Leta 2005 je bila v okviru Kluba BIG BAND RADLJE ustanovljena trubaška skupina » BRASS BAND RADLJE, ki deluje pod vodstvom profesorja trobente Matjaža KLEMENCA. Skupino sestavlja 10 članov. Štiri trobente, saksofon, pozavna, tuba, boben in tolkala, občasno pa se jim pridruži še Timi Krajnc z banjom. Skladbe ki jih izvajajo, zanj aranžirata profesor trobente Matjaž KLEMENC, Sašo VOLLMAIER in Jernej Senegačnik. Njihovo interpretiranje glasbe temelji na ritmih in akordih TUBE, preko katere še tako znane melodije zazvenijo na svoj način.

Do sedaj je Brass Band Radlje izvedel številne koncerte in nastope, izpostaviti pa gre Brass Party v Vuzenici 2008, 2009 in 2010, doseženo prvo mesto na državnem tekmovanju malih trobilnih zasedb v Dravogradu 2008. Doseženo drugo mesto na državnem tekmovanju malih trobilnih zasedb v Dravogradu 2009 in 2010 – zlata plaketa. Največji dosežek do sedaj pa jim predstavlja nastop na mednarodnem festivalu TRUBAŠKIH SKUPIN v Guči leta 2008, kjer so nastopili na osrednjem odru pred večtisočglavo množico.

Brass Band Radlje se je dne 19.11.2011, na podlagi povabila organizatorja Sveta slovenske nacionalne manjšine mesta Zagreb udeležil 2. Mednarodnega glasbenega tekmovanja – MUSIC EXTREME FESTIVAL v Zagrebu. Na tekmovanju so se predstavili s tremi skladbami in sicer obvezno: Po jezeru bliz triglava, arr. Jernej Senegačnik, Kours qui peut in Sunday Morning, skupine No Water o pa se Please, arr. Matjž Klemence. Organizator je podelil tri nagrade in sicer, nagrado za najboljšo priredbo obvezne skladbe Po jezeru, nagrado publike in glavno nagrado. Brass Bandu Radlje je v izjemni konkurenci odličnih glasbenih skupin uspel velik dosežek: osvojili so namreč GLAVNO NAGRADO – GRAND PRIX.

Člani Brass Banda Radlje bi se ob tej priložnosti radi zahvalili organizatorju prireditve, za gostoljubnost in JSKD OI Radlje, gospe Cvetki Miklavc za pomoč in podporo na tekmovanju.

Predsednik MPO
Peter Starc

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.