01:29, čet, 4. Jul

V Šentilju kmalu začasna železniška postaja





Ker naj bi prebežniki v Šentilju precej masovno pešačili skozi naselje, so se predstavniki Občine Šentilj s predstavniki Slovenskih železnic dogovorili, da naj bi v največ treh delovnih dneh uredili novo, začasno železniško postajo, ki bi bila bližje namestitvenemu centru (ob starem mejnem prehodu). Župan Štefan Žvab meni, da bodo tako razbremenili promet na cestah.

FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija

Vlaki, ki v Šentilj vozijo prebežnike, po vzpostavitvi nove postaje naj ne bi več ustavljali v centru Šentilja, ampak naj bi uredili improvizirano železniško postajo, ki bi omogočala izstop migrantov tik ob samem centru za nastanitev. Po besedah župana Žvaba, naj bi predstavniki Slovenskih železnic uredili vse potrebno za varnost na novi lokaciji, na Občini pa morajo poskrbeti za razsvetljavo.

FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija

Promet v Šentilju, kamor vsak dan iz sprejemnih centrov po Sloveniji pripeljejo več vlakov in avtobusov s prebežniki, je delno ohromljen in spremenjen tudi zaradi zaprtja regionalne ceste prek starega mejnega prehoda Šentilj. Ob tej cesti je več gostinskih in trgovskih lokalov ter obrtnikov, ki ponujajo druge storitvene dejavnosti. Vsi opozarjajo na izpad prihodkov zaradi zaprtja mejnega prehoda, s čimer naj bi že seznanili tudi Žvaba.

Ta pa naj bi jim svetoval, naj glede na obljube gospodarskega in finančnega ministrstva spremljajo izpade prihodkov, saj je “bila dana obljuba”, da bodo na podlagi prijav tem podjetnikom delno povrnili izpad prihodkov. Kakšna bodo merila in katero ministrstvo bo to urejalo, še ni znano, je še dejal Žvab.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.