10:32, pon, 29. Jul

V stečaju TVM drugi poskus prodaje proizvodnih prostorov





Stečaja upraviteljica Alja Markovič Čas bo prihodnji teden po aprilskem neuspešnem poskusu še drugič skušala na dražbi prodati proizvodne prostore propadle Tovarne vozil Maribor (TVM). Tokrat so hale in zemljišča na voljo za pet milijonov evrov, verjetno edini interesent za omenjeno premoženje in aktualni najemnik pa na dražbo ne namerava.

foto: sta
foto: sta

Kot je razvidno iz razpisa dražbe, bo ta 8. decembra potekala z zviševanjem izklicne cene, na voljo pa je za več kot 35.000 kvadratnih metrov parcel, poslovni kompleks na njih ter proizvodna oprema, stroji in druge naprave, namenjeni proizvodnji vozil. S pomembnim znižanjem cene v primerjavi s prvo dražbo je soglašal tudi DUTB.

Markovič Časova je omenjeno premoženje prvič skušala prodati na dražbi aprila letos, a takrat, kot je pričakovala tudi sama, zanimanja ni bilo. Izklicna cena je takrat znašala 7,85 milijona evrov, kar je bilo preveč tudi za TAM Durabus oziroma po preimenovanju podjetja zdaj TAM Europe, ki ima kot sedanji najemnik predkupno pravico.

A v omenjenem podjetju so že povedali, da se dražbe tudi tokrat ne nameravajo udeležiti, saj je izklicna cena še vedno višja od njihove ponudbe, ki so jo stečajni upraviteljici posredovali že aprila. “Vsekakor pa ostajamo interesenti za nakup in nadaljujemo pogovore s stečajno upraviteljico s ciljem doseči skupen dogovor za nakup kompleksa,” so pojasnili v podjetju.

Slednje sicer že vse od stečaja TVM s pomočjo kitajskega kapitala obuja proizvodnjo avtobusov na pogorišču nekoč ugledne mariborske tovarne in trenutno zaposluje že skoraj 200 ljudi, približno toliko kot jih je tudi nekdanje podjetje, ko je bilo del propadlega sistema Viator & Vektor v lasti Zdenka Pavčka.

Stečajni upraviteljici je sicer doslej uspelo unovčiti za okoli milijon evrov stečajne mase. Kot je razvidno iz zadnjega poročila Markovič Časove, podjetje v stečaju razpolaga še z okoli 15 milijoni evrov neunovčene stečajne mase, a so lahko realne vrednosti zaradi krize občutno nižje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.