10:21, pon, 29. Jul

20 dobrih novic za 20 družin





20tim družinam po vsej Sloveniji bodo polepšali praznike. NA Pošti Slovenije so se odločili Zvezi prijateljev mladine Slovenije donirati 20 tisoč evrov. Danes so predstavili skupno dobrodelno akcijo »20 DOBRIH NOVIC ZA 20 DRUŽIN«, ki najbolj potrebujejo pomoč.

DSC_5785

Dobrodelna akcija »20 DOBRIH NOVIC ZA 20 DRUŽIN« sovpada z 20-letnico samostojnega delovanja Pošte Slovenije, ki jo obeležujejo letos. Predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije bodo prejeto donacijo razdelili 20-im družinam, najbolj potrebnim pomoči, vsaki po 1.000 EUR. Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, se je ob današnji predaji donacije iskreno zahvalila Pošti Slovenije: »Veliko otrok bo imelo res lepše praznike. Vsak primer smo obravnavali posebej in potrebe so zelo različne. Denar, ki smo ga prejeli kot donacijo, bomo v večini namenili za poplačilo zapadlih obveznosti nrp. najemnin, položnic za elektriko, vodo… Pomagamo, kolikor se da.”

DSC_5777

Generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak, pa je ob priložnosti povedal, da na Pošta v skladu z lastnimi načeli družbene odgovornosti vsako leto namenijo določen delež sredstev za donacije različnim ustanovam in skupnostim. Letos so skupno za donacije namenili okoli 55 tisoč EUR: »Glede na to, da današnji čas kakovostnemu življenju ni najbolj naklonjen, kar se še posebej občuti v tem predprazničnem času, smo se na Pošti Slovenije odločili, da našo pomoč in veliko donacijo v letošnjem letu namenimo družinam, najbolj potrebnim pomoči, ter tako vsaj malo omilimo njihovo socialno stisko in jim polepšamo božično-novoletne praznike.«
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

DSC_5779

Poleg dobrodelne akcije »20 DOBRIH NOVIC ZA 20 DRUŽIN« v višini 20 tisoč EUR je Pošta Slovenije v letošnjem letu med drugim podarila sredstva tudi Društvu za pomoč bolnikom z (ne)ozdravljivimi boleznimi ‘Diagnosys’ za zdravljenje različnih bolezenskih stanj, Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije za pomoč pri obnovi čistilno/dezinfekcijske tehnike v rekreacijskem centru Sonček – Vrtiče pri Zgornji Kungoti, Rdečemu križu Slovenije za pomoč pri izvedbi humanitarne akcije Peljimo jih na morje 2015, Sibahi – Slovenski banki hrane za pomoč pri nakupu hrane in drugih osnovnih življenjskih pripomočkov, Slovenski Karitas pri izvedbi dobrodelne akcije za prizadete ob katastrofalnem potresu v Nepalu, Društvu Svetovni slovenski kongres, Društvu za povezovanje Slovencev po svetu, v zamejstvu in Sloveniji za pomoč pri izvedbi različnih projektov ter tudi drugim pomoči potrebnim posameznikom, društvom in humanitarnim ter drugim organizacijam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.