18:23, pon, 29. Jul

Fištravec miri zaposlene v Marifarmu





Mariborski župan Andrej Fištravec je zaposlenim v farmacevtskem podjetju Marifarm danes zagotovil, da bo poskušal razjasniti vsa odprta vprašanja glede Marifarma, saj “razume njihovo skrb, razočaranje in ogorčenje”, ki so jih izrazili v sredinem javnem pismu. Ob tem jih je povabil na sejo mestnega sveta na to temo, katere datum pa še vedno ni znan.

fistravec

Potem ko je 80 od skupno 100 zaposlenih v sredo v javnem pismu zahtevalo transparentno prodajo Marifarma in razjasnitev domnevnih nepravilnosti v tem podjetju, je Fištravec danes nanje naslovil svoje pismo, v katerem je zapisal, da je tudi sam razočaran nad dejstvom, da odgovorni niso že prej temeljito raziskali vseh odločitev, ki so pripeljale Marifarm in njegove zaposlene v trenutno stisko.

“Ko sem prevzel funkcijo župana, sem želel in zahteval, da se vsi zgrešeni in po mojem prepričanju namenoma neracionalno izpeljani projekti pregledajo in izvedejo vse aktivnosti za ugotovitev krivcev in vložitev odškodninskih, kot tudi kazenskih postopkov zoper odgovorne,” je zapisal župan. “Jasno moram povedati, da nad doslej opravljenim delom na tem področju nisem zadovoljen. Zahteval sem in tudi v prihodnje bom, da se na tem področju naredi več.”

Zatrdil je, da ne bo dovolil, da posamezniki ali politične stranke, ki so pri tem projektu v preteklosti sodelovale, prelagajo nanj odgovornost za pretekle napake. Si bo pa, kot je zapisal, prizadeval, da se poišče odgovorne. Zato namerava pripraviti celovito poročilo o celotnem projektu Marifarm in ga predstaviti mestnemu svetu na seji, ki jo je na začetku tega meseca zahtevala opozicija.

Kdaj bo ta seja, še ni znano. O tem naj bi se Fištravec pogovoril s predstavniki svetniških skupin danes na koordinaciji, datum sklica seje pa naj bi bil odvisen predvsem od možnosti pravočasne priprave ustreznega gradiva.

Hčerinsko podjetje Mariborskih lekarn Marifarm je že nekaj časa v finančnih težavah in je trenutno v postopku prodaje. Po neuradnih navedbah sta zavezujoči ponudbi za nakup oddala ukrajinski Arterium Corporation in z italijanskim kapitalom povezano podjetje s sedežem v Kopru Labiofam Europa.

O sami prodaji Marifarma Fištravec v današnjem pismu zaposlenih ni spregovoril, čeprav naj bi bila prav ta tema ena glavnih spornih za opozicijo. Tudi zaposleni so v svojem pismu podvomili v strokovnost trenutnega postopka prodaje podjetja ter zahtevali, da se transparentno poišče kupca ali strateškega partnerja, ki bo zagotovil nadaljnjo farmacevtsko proizvodnjo v Mariboru.

Odgovor župana MO Maribor zaposlenim v podjetju Marifarm si lahko preberete na povezavi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.