18:29, pon, 29. Jul

2. državno prvenstvo v hitrem branju v Mariboru





Na Osnovni šoli Tabor 1 v Mariboru je včeraj v organizaciji Evropskega inovacijskega centra Univerzum Minerva potekalo 2. državno tekmovanje v hitrem branju HIbra. Nanj se je uvrstilo 35 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so se pomerili v branju treh člankov, ki so bili tematsko zelo različni in primerni za vsako posamezno starostno skupino.

12523922_461221970738894_5645133135153715355_n

“Letošnje tekmovanje je za bralce in gledalce prava poslastica, saj so tekmovalci na šolskih tekmovanjih dosegali neverjetne hitrosti, tudi preko 700 prebranih besed na minuto. S tekmovanjem v hitrem branju se trudimo širiti slovensko bralno kulturo in omogočiti posameznikom in posameznicam, da preko tovrstnih tekmovanj preverjajo usvojene veščine,” je povedala v. d. direktorice Univerzuma Minerva Vanja Jus.

V letošnjem šolskem letu so prvič izvedli šolska tekmovanja iz hitrega branja in razumevanja prebranega, ki so bila odskočna deska za državno prvenstvo. Na teh tekmovanjih se je pomerilo skupno 211 učencev iz šol, ki so vključene v mrežo MemoŠOL, kjer urijo učinkovito učenje. nas državno pa se je uvrstilo 35 tekmovalcev in tekmovalk.

Po končanem formalnem delu so potekala družabna tekmovanja. V slednjem so tekmovali v “črkovanju iz živih črk” ter črk iz parketa, kjer so tekmovalci sestavljali napis iz ploščic parketa. Tekmovali pa so tudi v črkovanju posameznih besed.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.