20:13, pon, 29. Jul

LEGO festival tudi v Mariboru





Včeraj je v Maribor prispel največji LEGO festival pri nas, ki bo navdušil male in velike ljubitelje LEGO kock. Med 21. in 31. januarjem bo v Europarku na ogled razstava LEGO skulptur, na voljo pa bo tudi na tisoče kock za sestavljanje. Čakajo nas ustvarjalni dnevi, ki vzbujajo otroško veselje, vsak pa se bo lahko podal na svojo LEGO avanturo.

Več kot 100 kilogramov težka Babuška

V Mariboru je zaživel največji LEGO festival doslej. Vse do 31. januarja bo v Europarku na ogled razstava več kot 19 dovršeno sestavljenih skulptur, ki so skupaj težje od ene tone. Med junaki iz živalskega, filmskega in fantazijskega sveta bodo obiskovalce pozdravili polarni medvedki, Chima junaki, več kot 100 kilogramov težka Babuška, junaki iz filmske sage Vojna zvezd, 110 kilogramov težka medvedka in krokodil. Europarkova center managerka Simona Mandl dodaja, da se nekateri nahajajo celo v naravnih velikostih, najbolj pa jo je očarala prisrčna medvedka. Največji LEGO festival pri nas si je v Europarku že ogledal tudi simpatični štajerski pevec in plesalec Sebastian, ki se ni mogel upreti tisočim »legicam« za sestavljanje.

Na svoj račun bodo prišli mali in veliki ljubitelji LEGO kock, ki so narejene po izboru otrok – v proizvodnjo gredo namreč le izdelki, s katerimi se otroci strinjajo. LEGO® festival bo postregel s tisočimi kockami za sestavljanje, ki bodo obiskovalcem dogodka na voljo za izvedbo kreativnih zamisli. Možnosti za ustvarjanje z »legicami« bo pravzaprav neskončno – avto, ki smo ga ustvarili, lahko že naslednji trenutek postane hiša ali vesoljska ladja. S sestavljanjem spodbujamo domišljijo in ustvarjalnost. Pri sestavljanju številnih kock otroci pravzaprav eksperimentirajo in so usmerjeni k iskanju rešitev ter tako krepijo svoje praktične sposobnosti in logično razmišljanje. Pri svojem raziskovanju pa pravzaprav nevede utrjujejo svojo vztrajnost in se naučijo sprejemati odločitve. Ker pa so mladi raziskovalci na svoje LEGO® kreacije vedno nadvse ponosni, to pripomore tudi k razvoju samozavesti in samospoštovanja. V igri z LEGO® kockami otroci razvijajo koordinacijo, razmišljanje, učenje, inženirsko žilico, razum, logiko in fino motoriko. Najljubše igrače otrok imajo lahko tudi pomemben vpliv na izbor njihove kariere in kar 99 % arhitektov se je v mladosti igralo z LEGO kockami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.