20:22, pon, 29. Jul

Dan praktičnega prikaza poklicev v Talumu





Včeraj so v podjetju Talum, že peto leto zapored, izvedli Dan prikaza poklicev. kot pravio v Talumu, je uspešno sodelovanje med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami ključno za dolgoročno zagotavljanje izobraževalnih programov in možnosti za zaposlitev po končanem šolanju.

Dan praktičnega prikaza poklicev v Talumu

“Tradicionalno dobro sodelovanje med družbo Talum in Strojno šolo iz Šolskega centra Ptuj je vodilo v odločitev, da prireditev Dan praktičnega prikaza poklicev, izvedemo skupaj,” so dejali v Talumu.

K temu pa dodajajo: “Glede na razvojne usmeritve bomo tudi v prihodnje v Talumu zaposlovali mlade, ki bodo zaključili izobraževanje za tehnične poklice s področja strojništva, metalurgije, elektrostroke, itd.. Učence, iz ožjega in širšega lokalnega okolja, smo povabili, da se predstavitve poklicev udeležijo v spremstvu staršev ali skrbnikov.”

Zainteresiranim so tudi tokrat pokazali, kakšna delovna opravila so v praksi povezana s posameznim poklicem, da so lahko dobili predstavo o raznolikosti, znanjih in spretnostih, ki so potrebne za delovno odličnost. V praksi smo imeli tudi možnost videti, da delo v proizvodnji ni vedno samo težko fizično delo. So pa program letos dopolnili s predstavitvijo izobraževalnih programov Strojne šole Ptuj in z osebnimi izkušnjami njenih dijakov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.