22:21, pon, 29. Jul

Nov študijski program na FNM





Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru razpisujemo v študijskem letu 2016/2017 enovit petletni študijski program za bodoče učitelje biologije, fizike, kemije, matematike, računalništva in tehnike za poučevanje v osnovnih in večini srednjih šol.

nov program študija na FNM UM

Gre za povsem novi pristop pri izobraževanju učiteljev naravoslovnih predmetov za osnovne in srednje šole, ki je razpisan edino v Mariboru.

V Sloveniji študij učiteljev skupaj traja 5 let in je razdeljen na dva dela: 3 ali 4 leta na prvi stopnji in potem še ustrezno število let na drugi stopnji. Tak dvostopenjski študij ni smiseln, saj učiteljem z zgolj prvo stopnjo v Sloveniji ni zagotavljal ustrezne zaposljivosti.

Na Fakulteti za Naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru smo zato pripravili enovit petletni magistrski program PREDMETNI UČITELJ. Program se odlikuje po več prednostih izmed katerih posebej izpostavljamo dve:
1) dvostopenjski študij smo povezali v enovito celoto,

2) dosedanje dvopredmetne programe smo smiselno povezali v enotni program.

Z združitvijo obeh stopenj je odpravljeno zaključno delo po prvi stopnji, študent lahko izbere poljubno dvopredmetno vezavo izmed biologije, fizike, kemije, matematike, računalništva ali tehnike, enostavnejši pa so tudi kasnejši prehodi med posameznimi vezavami.

Program je pregledno zasnovan in ima sodobne vsebine, kar diplomantom zagotavlja dobre zaposlitvene možnosti, tudi izven izobraževalnih ustanov. Ponaša se z individualnim pristopom profesorjev do študentov in zelo dobro uveljavljeno tutorsko medštudentsko pomočjo.

Po končanem študiju si študent pridobi naziv magister profesor / magistrica profesorica poljubne kombinacije dveh izbranih predmetnih področij. To mu omogoča zaposlitev na delovnem mestu učitelja/profesorja na vseh osnovnih šolah in večini srednjih šol. Z dopolnitvijo izobrazbe pa si lahko pridobi tudi licenco za poučevanje predmetov Naravoslovje 6 in Naravoslovje 7 v osnovni šoli.

Vse dodatne informacije lahko pridobite na http://ucitelj.fnm.uni-mb.si/ ali povprašajte o možnostih študija na: dekanat.fnm@um.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.