09:25, pet, 5. Jul

Po številnih dopisih začeli sanirati električno omrežje na Kapli





Na Kapli na Kozjaku so po letih opozarjanja in pošiljanja dopisov dočakali sanacijo najbolj nevarnih delov električnega omrežja. Nazadnje so na drogove, ki visijo in pokajo, opozorili pred slabima dvema tednoma. Pismo smo prejeli tudi v naše uredništvo, zato smo preverili stanje na terenu in poiskali odgovore na Elektru Maribor.

Kapla elektrika 2

Predstavniki Vaške skupnosti (VS) Kapla so pripravili seznam in lokacijski načrt (po njihovem mnenju) najbolj nevarnih odsekov električnega omrežja. S telefonskimi klici in pismi so zaposlene na Elektru Maribor na stanje opozarjali najmanj od leta 2011. “Drogovi so dotrajani, visijo, pokajo in ogrožajo ljudi” je med drugim pojasnil Miran Pušnik, predsednik VS Kapla. Dodaja, da so se krajani vsakič znova bali močnejšega vetra, snega in drugih vremenskih neprilik. Nazadnje pred dvema tednoma “ravno na lokaciji, kjer vsakodnevno vozim svojo hčerko v vrtec.” Zadovoljen je, da je očitno koristilo posredovanje Občine, policije in medijev. Po vseh teh apelih so namreč dočakali sanacijo omrežja.

Kapla elektrika 3 popis

Na Elektru Maribor se strinjajo, da je stanje na omenjenem območju problematično, a pojasnjujejo, da morajo skrbeti za več kot 16.000 kilometrov omrežja, zato povsod preprosto ne morejo vlagati toliko, kot bi si kdo želel. Karin Zagomilšek Cizelj, vodja službe za odnose z javnostmi, je potrdila, da delavci na terenu sanirajo najbolj nujne primere. Na celotno obnovo pa bo treba še počakati “ker v tem območju načrtujemo večja vlaganja in si zaenkrat kakih večjih rekonstrukcij tukaj ne moremo privoščiti.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 na BK TV, ko izveste tudi ali so krajani (zaradi izpadov elektrike) plačali nižje račune ali ne.
Kapla elektrika

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.