06:37, pon, 29. Jul

Kmalu 12. Festival komedije v Pekrah





12. festival amaterskih dramskih skupin bo letos potekal od 26.2. do 20.3.2016 v Domu kulture Pekre vsak petek in soboto ob 19. uri.

Festival komedije Pekre vzpodbuja amaterske dramske skupine k sodobni izvedbi komedij domačih in tujih avtorjev. Vsaka od predstav je izvirno avtorsko delo, ki se gledalca dotakne bodisi zaradi svoje vizualne lepote in estetske dovršenosti, zaradi vrhunskih igralskih kreacij, inventivnosti, igrivosti, bodisi zaradi močnega energijskega naboja, ki ga izžareva. Odlikuje jih nekakšna univerzalna zmožnost, da se vsaj za nekaj časa naselijo v gledalcu in najdejo pot do kakšnih skritih vrat, za katera sam ni vedel.

Po besedah organizatorjev so cilji festivala sopredstavitev ljubiteljske gledališke kulture širši javnosti in jim ponuditi nove oblike kulturnega udejstvovanja, nagrajevanje najboljših predstav in komedijantov dviga konkurenčnost in kakovost igralske interpretacije, ter spodbujanje mednarodnega sodelovanja, posebej z zamejskimi Slovenci.

Zadnji dan festivala bo potekala svečana podelitev priznanj in razglasitev naj komedijanta in naj komedijantke festivala. Po podelitvi se bo občinstvu predstavila še komedija v izvedbi profesionalnega gledališča, letos bo z Juretom Ivanušičem.

Vsa sodelujoča Kulturno umetniško društva se bodo ob koncu festivala srečala in si izmenjala svoje izkušnje ter dobila možnost za sodelovanje med seboj. “Dejansko to pomeni možnost izmenjave odrov tako na lokalni, državni in mednarodni ravni,” pravijo organizatorji.

Podrobnosti najdete v na povezavi in v v skrajšani verziji programa.

Program festivala:

1. Petek, 26.2.2016, KD Tone Čufar Jesenice, Avtor: Iztok Valič, IGRALSKA DRUŽINA

2. Sobota, 27.2.2016, KD Pekre Limbuš, Avtor: Tone Partljič, JEZIČNI DOHTAR V PEKRAH

3. Petek, 4.3.2016, DPD Loška dolina Stari trg pri Ložu, Avtor: Ray Cooney, ZBEŽI OD ŽENE

4. Sobota, 5.3.2016, Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Avtor: Florian Zeller, RESNICA

5. Petek, 11.3.2016, KD Svoboda Brestanica, Avtor: Ken Ludwig, TI NORI TENORJI

6. Sobota, 12.3.2016, KD Janez Jalen Notranje gorice, Avtor: Jaša Jamnik, KURBE

7. Petek, 18.3.2016, Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Avtor: Rok Vilčnik, MICKA

8. Sobota, 19.3.2016, KD Grajena, Avtor: Branislav Nušić, POKOJNIK

9. Nedelja, 20.3.2016, Podelitev priznanj in ne-tekmovalna predstava, Avtorja: Jure Ivanušič in Marko Vezovišek, KDO SMO? OD KOD PRIHAJAMO? KAM GREMO?

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.