06:29, čet, 4. Jul

1. seja otroškega občinskega sveta Hoče Slivnica





Občina Hoče-Slivnica se je pridružila vseslovenski akciji ODPRTA VRATA, ki jo je organizirala Skupnost Občin Slovenije. Župan je ob tem dogodku sklical 1. sejo otroškega občinskega sveta Hoče Slivnica z naslovom »Na mladih svet stoji.« Seje se je udeležilo 21 »svetnic in svetnikov« iz osnovnih šol Občine Hoče-Slivnica. Na seji so mladi svetniki potrdili Program, ki ga bo za njih sofinancirala Občina v času poletnih počitnic.

ce4b5ac2-4ac8-4cb4-858e-234813efec7d

Občina Hoče-Slivnica se jepriključila akciji ODPRTA VRATA, ki je v številnih občinah po Sloveniji potekala 17. februarja 2016. V okviru vseslovenske akcije je na Občini Hoče-Slivnica potekala 1. seja otroškega občinskega sveta z naslovom »Na mladih svet stoji«. Na 1. seji otroškega občinskega sveta je sodelovalo 21 otrok, 10 otrok iz OŠ Dušana Flisa Hoče in 11 otrok iz OŠ Franca Lešnika Vuka Slivnica. Otroci so se na participativen način seznanili z delovanjem občine, spoznali so kakšna je vloga svetnikov in kakšno delo opravlja župan ter občinska uprava.

Občina Hoče-Slivnica je v skladu s proračunom za leto 2016 zagotovila sredstva v višini 20.000€ za vzpostavitev Centra za ustvarjalno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami. Mladi svetniki so v skladu z dnevnim redom, na seji konstruktivno razpravljali o vzpostavitvi navedenega centra. Podali so preko 30 predlogov za sokreiranje počitniškega programa za mlade v Občini. S svojimi inovativnimi in kreativnimi predlogi bodo prispevali k razvoju Občine in boljšemu počutju vseh prebivalcev. Župan in občinska uprava se bodo potrudili, da bodo večino svežih idej realizirali in upoštevali pri nadaljnjem delu.

Po končani seji otroškega občinskega sveta so se mladi svetniki fotografirali z županom in si ogledali prostore Občine, se seznanili z zaposlenimi in njihovimi delovnimi področji ter sproščeno poklepetali ob sladkem prigrizku.

»Vesel sem, da je današnji dogodek obrodil praktične predloge in, da so mladi občani tako resno in zavzeto opravili svojo »svetniško« delo. Na seji so podajali konstruktivne predloge, ki so smiselno dopolnili predlog delovanja Centra za ustvarjalno preživljanje prostega časa med poletnimi počitnicami v Občini Hoče-Slivnica. Trdno verjamem, da smo naredili pozitiven korak v smeri še večjega približevanja občine mladim. Zdaj mladi v Občini Hoče-Slivnica še z večjim veseljem pričakujejo poletne počitnice, saj so pomagali pripravili odličen program, ki bo od 25. junija 2015 do 31. avgusta 2016 tudi realiziran. Tudi v prihodnje se bomo z veseljem posluževali prakse sodelovanja mladih pri oblikovanju programov zanje,« je ob končani 1. seji otroškega občinskega sveta povedal župan Občine Hoče- Slivnica, Marko Soršak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.