06:23, pon, 29. Jul

V CEZAMu čakajo novega direktorja





Od danes do torka bo občinski svet Občine Ruše na t.i. dopisni seji odločal o razrešitvi direktorja Centra za mlade Ruše (CEZAM) Blaža Kosija in imenovanju novega v.d. direktorja. Kot so sporočili iz Občine Ruše, naj bi za v.d. dir. CEZAMa imenovali Gorazda Ladineka, ki je edini od treh upravičencev podal soglasje za imenovanje. V primeru, da občinski svet predloga ne bo potrdil, bodo na CEZAMu ponovno sledile posledice, kot so bile že leta 2012.

cezam2

“Občinski svet bo o razrešitvi direktorja CEZAM in imenovanju v. d. direktorja CEZAM odločal na dopisni seji, ki poteka od danes do torka. KMVVI je v zvezi s tem predlagal dva sklepa, in sicer: da se g. Blaža Kosija razreši in da se za v.d. direktorja imenuje g. Gorazd Ladinek, ki je podal tudi soglasje za to,” so pisno sporočili iz Občine.

Kosi je kot direktor CEZAMa odstopil že decembra lani, funkcijo pa še opravlja do izteka trimesečnega odpovednega roka, ki se izteče v ponedeljek 29. februarja. V tem času je na funkcijo vodje Športnega parka Ruše nastopil Gorazd Ladinek, ki je tudi podal soglasje za imenovanje v.d. direktorja CEZAMa.

Pogoje za prevzem funkcije v.d. direktorja CEZAMa pa izpolnjujeta še dva uslužbenca, in sicer Vesna Glavendekić (ki je to funkcijo prevzela že 11. junija 2012), in nekdanji v.d. direktor občinske uprave Občine Ruše Tomi Prosnik. Oba, tako Glavendekićeva kot Prosnik, “sta podala pisno izjavo, da zaradi obsega nalog oz. projektov, ki jih vodita, ne želita opravljati funkcije v.d. direktorja CEZAM,” so sporočili iz Občine Ruše.

Kdaj bo CEZAM dobil novo vodstvo in kdo ga bo vodil sedaj odločajo ruški občinski svetniki na dopisni seji (ki poteka od danes do torka). Če predloga ne potrdijo, pa se CEZAMu najbrž ne obeta nič dobrega. Ponovno bi se namreč morali soočati s posledicami odpovedovanja svojih prireditev, nezmožnostjo sklepanja pogodb z izvajalci, zaposleni bi ostali brez plač, ne bodo se mogli prijavljati na razpise, ob tem pa bi izgubili tudi možnosti financiranja dejavnosti iz drugih virov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.