06:26, čet, 4. Jul

Župan občine Hoče-Slivnica obiskal evropsko komisijo





Župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak, se je med 22. in 23. februarjem mudil na obisku v Bruslju na Evropski Komisiji. Župan se je obiska udeležil na povabilo Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije. V Bruslju se je med drugimi srečal tudi z evropsko komisarko za promet, Violeto Bulc s katero sta med drugim ubesedila tudi urejenost prometne infrastrukture v Občini Hoče-Slivnica.

f8aaa05a-a178-4a03-a27d-3810c5de7df6

Župan Občine Hoče-Slivnica se je v času med 22. in 23. februarjem 2016, na pobudo Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije udeležil informativnega obiska Evropske komisije. Pobudnik obiska je bila Evropska Komisija, ki na takšen način spodbuja tesno vpetost lokalnega okolja v evropski prostor. Informativnega obiska Evropske komisije v Bruslju se je udeležilo 26 županov iz cele Slovenije. Slovenski župani so bili izbrani glede na geografsko zastopanost. Na podlagi povabila je stroške nastanitve, prehrane in letalskega prevoza pokrila Evropska Komisija.

Udeleženci so prvi dan debatirali na temo Vloga Evropske komisije kot politične izvršilne veje EU in se dotaknili tematike Naložbe v regije: Prenovljena kohezijska politika EU 2014-2020. Naslednja tema za razgovor je bila Kako lahko občani pripomorejo k izpolnitvi ciljev programa razvoja podeželja 2014-2020 v Sloveniji. Delovni dan so zaključili s tematskim sestankom na temo Priporočil Sloveniji v okviru evropskega semestra in podporo Evropskega socialnega sklada ter delavnico Natura 2020- ohranjanje narave v sodelovanju z ljudmi.

Drugi dan srečanja so slovenski župani obiskali Odbor regij in Stalno predstavništvo RS pri Evropski uniji. V popoldanskem delu srečanja so spregovorili o Upravljanju zunanjih meja EU in možnostih financiranja Slovenije iz AMIF in ISF skladov. Srečanje so sklenili z obiskom pri evropski komisarki za promet, Violeti Bulc. Udeleženci so pri tem prejeli dragocene informacije za nadaljnje delo.

»Evropska komisija je v dneh, ki smo jih preživeli slovenski župani v Bruslju, opravila odlično vlogo pri povezovanju lokalnih skupnosti in integriranju le teh v evropski prostor. Udeleženci srečanja smo imeli na obisku v Bruslju izredno aktualne in za lokalno okolje koristne tematike. Srečanje v Bruslju je potekalo tako, da smo bili udeleženci vpeti v predhodno pripravljeno debato in smo lahko izpostavili lokalno problematiko ter sproti iskali rešitve. V občino Hoče-Slivnica sem iz obiska v Bruslju »prinesel« nove ideje, aktualne informacije in svežo energijo za nadaljnje delo.« je ob končanem obisku Evropske komisije povedal župan Marko Soršak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.