04:26, tor, 30. Jul

Od jutri 12. Festival komedije amaterskih dramskih skupin Pekre





Turistično društvo Pekre v letošnjem letu organizira že 12. Festival komedije amaterskih dramskih skupin. Na festival se je prijavilo 22 dramskih skupin, a je zaradi omejenega števila nastopov, Rado Pavalec, umetniški vodja festivala in selektor, izbral 8 nastopajočih in za zaključek festivala določil ne-tekmovalno satirično komedijo »Kdo smo? Od kod prihajamo? In kam gremo?« avtorja Jureta Ivanušiča in Marka Vezoviška.

mladinci kd pekre (2)

Turistično društvo Pekre v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Pekre in ostalimi partnerji, donatorji in sponzorji s pripravami na festival pričenja že leto poprej. Ilka Riedl, predsednica Organizacijskega odbora festivala je ob tem povedala: «Organizacijska ekipa je zaradi svojega entuziazma, prostovoljstva in velike mere dobre volje sedaj že tako uigrana in izkušena, da ni večjih težav z organizacijo. Festival je prav zaradi kombinacije srčnosti organizatorjev in izbora odličnega umetniškega vodje festivala postal referenca v slovenski amaterski dramaturgiji.«

Poleg organizacijskega odbora festivala pa brez žirij, katere ob koncu festivala nagradijo najboljše, seveda ne gre. Strokovna žirija vsako leto po svoji presoji podeli nagrado za najboljšo režijo, najboljšo predstavo in dodatno priznanje po njihovi presoji pri čemer izbere komedijantko in komedijanta festivala. Prav tako ima izjemno pomembno vlogo žirije tudi občinstvo, ki podeli nagrado za najboljšo predstavo.

Slavnostno pa bo župan MO Maribor Andrej Fištravec otvoril 12. Festival komedije v Pekrah, ki bo potekal med 26. februarjem in 20. marcem 2016 v Domu kulture Pekre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.