08:34, pon, 29. Jul

V Rušah bodo uredili dostop do poslovne cone Bezena





Občina Ruše je lani začela s projektom ureditve dostopa do Poslovne cone Bezena, kjer je pred kratkim zrasla nova tovarna Geberit. Za obnovo ceste in pripadajoče infrastrukture je lani zagotovila 137.000 evrov, preostanek potrebnih sredstev pa naj bi bil zagotovljen letos. Nasproti ji je stopila tudi država z brezplačnim prenosom zemljišč.

bezena, občina ruše

V skladu z nedavnim sklepom vlade je država brezplačno prenesla na občino nepremičnine in zemljišča, ki so bila prej v upravljanju ministrstva za infrastrukturo. Gre večinoma za površine železnic severno od regionalne železniške proge Maribor – Prevalje.

Občina naj bi tam zgradila nov pločnik v dolžini 360 metrov, izvedla asfaltno preplastitev obstoječe javne ceste v dolžini 380 metrov, uredila fekalno kanalizacijo v dolžini 300 metrov, obnovila cestno razsvetljavo in prometno signalizacijo ter obnovila cestni prepust ob prečkanju Kramarjevega potoka.

Kot so pojasnili na Občini Ruše, ima opisana investicija za občino velik socialno-ekonomski pomen, “saj smo s tem v naši občini ohranili preko 220 delovnih mest, predvidena pa je tudi širitev kompleksa tovarne za nadaljnjih 7000 kvadratnih metrov”.

V Poslovni coni Bezena je namreč podjetje Geberit sanitarna tehnika v letu 2014 zaključilo investicijo v nov poslovni objekt. “Podjetje Geberit opravlja transport surovin in izdelkov izključno po obravnavani cestni povezavi, z mesečno frekvenco 300 do 400 tovornih vozil,” so poudarili na občini.

V skladu s projektantskimi ocenami potrebujejo za izvedbo vseh predvidenih aktivnosti okoli 180.000 evrov. Občina je v ta namen v proračunu za leto 2015 zagotovila skupno 137.000 evrov, preostanek sredstev pa naj bi bil skladno z načrtom razvojnih programov občine za obdobje 2015-2018 zagotovljen v letošnjem letu. Proračun za letos je sicer še v sprejemanju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.