07:18, čet, 4. Jul

V občini Šentilj ne bo dodatne lokacije za nastanitev migrantov





Iz Občine Šentilj so sporočili, da “dodatne lokacije, ki bi jo država vzpostavljala za namen nastanitve migrantov ne bo”, saj, da je občina je že dovolj izpostavljena in obremenjena.

migranti šentilj (9)

“Medtem ko je za večino migrantov pot v ciljne države peljala skozi Šentilj (okoli 223.000 do 7. 3. 2016), velja naša občina za najbolj obremenjeno. Nastanitveni center na območju nekdanjega mejnega prehoda je sicer dobro organiziran, tudi ob našem sodelovanju, tako da posebnega tveganja za varnost občanov ni,” so pojasnili v pisni izjavi.

K temu dodajajo: “Ker so se v zadnjem času ponovno pojavile govorice in medijski zapisi o še enem nastanitvenem centru, vas obveščamo, da smo ves čas odločno zavzemali stališče, da je občina že dovolj izpostavljena in obremenjena in zagotovo ni nobene dodatne lokacije v naši občini, ki bi jo država vzpostavljala za ta namen. Tudi s strani ministrstva za notranje zadeve nimamo nobenih informacij, da bi se na območju občine Šentilj vzpostavljala dodatna lokacija za namestitev migrantov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.