06:25, tor, 30. Jul

Mariborski kriminalisti v 12 hišnih preiskavah





Mariborski kriminalisti na območju Policijske uprave Maribor izvajajo 12 hišnih preiskav na različnih naslovih. V okviru preiskave so dvema osumljenima osebama odvzeli prostost. Po poročanju Večera, naj bi kriminalisti preiskovali posle mariborskih javnih podjetij z oglaševalsko agencijo Oranža.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Hišne preiskave, tako Večer, potekajo na sedežih podjetij Nigrad, Snaga, Mariborske lekarne, Farmadent in na Mestni občini Maribor.

Kriminalisti na podlagi sodnih odredb v okviru preiskovanja kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete danes iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so sporočili z mariborske policijske uprave.
Gre za preiskavo v dveh sklopih zadev zaradi sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, zlorabe položaja ali pravic in napeljevanja k tem dejanjem.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. “Več informacij zaradi dejstva, da aktivnosti še niso zaključene, ne moremo posredovati,” so dodali na policijski upravi.
Vir: STA

Mestna občina Maribor MOM

DOPOLNJENO 8.3. ob 13.21

Kriminalisti so danes dopoldne preiskave opravljali tudi na Mestni občini Maribor, od koder so potrdili, da je preiskava poslovnega prostora “vezana na poslovanje podjetja Oranža“. V zvezi s preiskavo so kriminalisti zasegli določeno dokumentacijo in predmete, zahtevali so tudi izročitev dokumentacije v zvezi z obnovo Trubarjeve ulice. Iz odredb je razvidno, da preiskava poteka v kazensko-preiskovalni zadevi zoper fizično osebo, ki ni zaposlena na Mestni občini Maribor in ni funkcionar MO Maribor. Prav tako iz odredbe ugotavljamo, da nihče od zaposlenih ali funkcionarjev ni osumljenec v predmetni zadevi in zato ni bil pridržan”, so že zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.