08:13, tor, 30. Jul

Odločitev o usodi prodaje Marifarma podaljšana do 22. marca





Občine ustanoviteljice Lekarn Maribor od italijansko-slovenske družbe Labiofam Europe plačilo prvih 100.000 evrov in predložitev bančne garancije za nakup Marifarma pričakujejo najpozneje do 22. marca, sicer bodo prekinile postopek prodaje, so po sestanku sveta ustanoviteljev konec prejšnjega tedna danes pojasnili na mariborski občini.

marifarm

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, se je seje sveta ustanoviteljev, na kateri so sodelovali vsi predstavniki občin, udeležil tudi predstavnik potencialnega kupca, ki jim je predstavil svojo vizijo nadaljnjega razvoja podjetja.

Po predstavitvi so predstavniki občin ustanoviteljic odločili, da z odločitvijo o prekinitvi postopka prodaje Marifarma počakajo do 22. marca, ko je zadnji dan, ko na bančnem računu pričakujejo 100.000 evrov in izdano bančno garancijo kot dokazilo.

V primeru, da bo denar nakazan, bodo postopek prodaje nadaljevali, preostala sredstva, torej deset milijonov evrov, pa pričakujejo najpozneje do 22. aprila. Če do 22. marca denar ne bo nakazan, bodo postopek prodaje hčerinske družbe Lekarn Maribor prekinili, so še dodali na mariborski občini.

Komisija za vodenje postopka prodaje finančno obubožanega podjetja je sicer svetu ustanoviteljev lekarn ustavitev postopka prodaje predlagala že potem, ko se je rok za izpolnitev pogojev iztekel 22. februarja. Ustanovitelji pa se še niso dokončno odrekli iskanju rešitve za podjetje, potem ko so v Labiofamu pred dvema tednoma napovedali nakazilo desetih milijonov evrov, s katerimi bi poplačali kupnino in dolgove, na račun Banke Koper.

Marifarm je že nekaj časa v finančnih težavah, zato so lani začeli s postopkom njegove prodaje. Zavezujoči ponudbi sta oddala ukrajinski Arterium Corporation in Labiofam Europe s sedežem v Kopru, komisija za vodenje postopka prodaje pa se je na koncu pogajala le s slednjim, ki pa kljub večkratnemu podaljšanju roka ni izpolnil določenih pogojev.

Marifarm, ki zaposluje okoli sto ljudi, je bil ustanovljen jeseni 2008 z oddelitvijo od hčerinske družbe mariborskih lekarn Farmadent. Že od vsega začetka je podjetje poslovalo z izgubo, predvsem zaradi večmilijonskega kredita za izgradnjo stavbe, vredne 32 milijonov evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.