08:19, tor, 30. Jul

“Red je vedno pas pripet”





Danes so predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor predstavili pravilno uporabo varnostnih pasov in projekt Pasavček, v katerem so s simpatično maskoto poskrbeli za spremljanje pripetosti na vsaki vožnji in izobraževanje.

red je vedno pas pripet, pasavček, 2016 (2)

S projektnim delom in uporabo demo sedežev v projektu Pasavček prenašajo sporočilo akcije naprej, aktivnosti pa temeljijo na pozitivni spodbudi, saj otroci za redno pripenjanje v avtomobilu za nagrado prejmejo figurico pasavčka, ki se z ježki pripne na varnostni pas in jo ima otrok lahko v avtomobilu.

Po osnovnih šolah in vrtcih že od jeseni 2015 poteka projektno delo v katerega so vključeni otroci 4 – 12 let, ter njihovi starši. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev med vožnjo v avtomobilu.

V okviru projekta PASAVČEK so v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa – Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Policijsko upravo Maribor, Zdravstvenim domom Maribor – Reševalno postajo, Medobčinskim redarstvom, Zvezo prijateljev mladine Maribor in predstavniki civilne družbe izvedli zaključno prireditev RED JE VEDNO PAS PRIPET!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.