09:28, pet, 5. Jul

Kožul in Fajmutova državna prvaka v namiznem tenisu





V Radljah od Dravi se je zaključilo 25. člansko državno prvenstvo RS v namiznem tenisu. Organizacija je letos pripadla NTK Muta. Deni Kožul je nadel dvojni naslov državnega prvaka, Manca Fajmut pa je postala državna prvakinja.

 Deni Kožul in Manca Fajmut državna prvaka v NTK, foto:  www.ntsvet.com

Za veselje organizatorja NTK Muta in domačinov iz Radelj ov Dravi, sta poskrbeli lokalni šampionki Zala in Nika Veronik. Tako sta celi vrsti odličij z državnih prvenstev sedaj dodali še članski naslov.

Celi vrsti odličij z državnih prvenstev sta sedaj dodali še članski naslov. Najtežje delo sta imeli v polfinalu, kjer sta s 3:1 odpravili Tofantovo in Vovkovo. V spodnji polovici žreba sta se do finala nekoliko presenetljivo prebili izkušena Kristina Rahotin in komaj 14-letna Lea Paulin, ki sta v četrtfinalu s 3:0 odpravili 2. nosilki turnirja Manco Fajmut in Katarino Stražar, v polfinalu pa še domačinki Melito Verhnjak in Vesno Rojko. V finalu proti dvojčicama Veronik nista imeli take sreče in sta izgubili z 0:3.

V finalu je Manca Fajmut s 4:1 premagala Zalo in tako četrtič zapovrstjo osvojila naslov članske državne prvakinje. S tem je postala prva igralka v samostojni Sloveniji, ki ji je uspel ta podvig. Pred tem je trikrat zapovrstjo slavila samo še Martina Safran (2002 do 2004). Fajmutovi tako ostaja še lov na Bilijana Todorović, ki je aboslutna rekorderka s šestimi osvojenimi naslovi.

Finalni obračun med Žibratom in Kožulom se je začel po željah izkušenejšega Prleka, ki je prvi prebil led in osvojil prvi niz. Kožul se ni dal in je Žibrata vselej lovil, vse do 3:3 v nizih. V odločilnem nizu si je Žibrat priigral lepo prednost s 6:3, a je Kožul po minuti odmora na brisačo odšel pri rezultatu 6:6. Pri rezultatu 7:6 je prvič prevzel vodstvo in ga ni izpustil do konca. Tako je Kožul, ki je v petek praznoval svoj 19. rojstni dan, v Logatec prinesel naslov članskega državnega prvaka in potrdil, da gre za igralca, na katerega lahko v prihodnosti še kako računamo.

Organizacija državnega prvenstva je letos bila v rokah NTK Muta, ki je v preteklih letih vselej odlično opravil delo organizatorja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.