08:27, pon, 29. Jul

Na občini Ruše v prvi obravnavi sprejeli proračun





Na občini Ruše so na včerajšnji 11. redni seji občinskega sveta sprejeli proračun v prvi obravnavi. Svetniki so ga večinsko potrdili, sledi še sprejetje na drugi obravnavi.

Predlog župana Uroša Razpeta je sicer bil, da bi takoj po prvi obravnavi speljali še drugo, vendar se svetniki s tem niso strinjali. Nekatere svetnike je sicer zmotilo, da bi občina kupovala nepremičnine, saj da gre za potrato denarja. Svetniki menijo, da občina z objekti nima izdelanih konkretnih načrtov, niti ciljev.

Ruški župan meni, da so v proračun tokrat vključili vse kar se je dalo. „Te predloge smo dobili komaj 16. marca, na njih tudi v dveh dneh odgovorili in takoj povedali kaj bomo upoštevali. V enem tednu pa spet ni bilo nobene debate. Nihče ni rekel ali je to v redu ali ni,“ pravi Razpet.

seja ruše

Komunikacija med občino in svetniki je več kot očitno velik problem, sploh okrog sprejemanja in dopolnjevanja proračuna. „Na žalost se o proračunu ne pogovarjamo. Mi na vsak predlog odgovorimo, vendar stvari potem tukaj tudi ostanejo. Jaz bi bil zelo vesel, če se lahko usedemo za eno mizo, resno povemo kaj so tisti interesi in da se naj proračun sprejme. V nasprotnem primeru gre za golo nagajanje,“ dodaja Razpet.

Čeprav nekateri svetniki proračuna tudi tokrat niso potrdili, so prepričani, da bo v drugo proračun sprejet. „Mi smo se odločili za drugo branje. Vsekakor pa čeprav ga mi nismo potrdili in glasovali proti, moramo priznati da pa je to vseeno korak naprej, da je bil sprejet v prvem branju,“ pravi Jernej Ajd (MIR).

Glede predlaganih postavk in predlogov pa pričakujejo, “da so te postavke, ki smo jih županu predlagali pojasnjene in da so izdelane konkretne strategije,“ meni Andreja Markač Hleb (NLR).

Medtem so nekateri pričakovali, da bodo kljub vsemu speljali tudi drugo branje. „Nekateri pač niso tega mnenja in mislijo da ni bistveno, da dva ali trije tedni ne bodo nič spremenili, če proračuna ne bomo sprejeli. Mislim, da to ni tako in da nekateri svetniki tega nočejo razumeti,“ meni Marjana Kotnik Poropat (DeSUS).

Več pa v današnjem Občinskem informatorju ob 18:30 na BKTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.