18:26, tor, 6. Avg

Zmagovalec prvega Start:up Maribor Hackathona je ekipa SideEffects





Zmagovalec prvega dvodnevnega Start:up Maribor Hackathona je ekipa SideEffects, ki je razvila mobilno aplikacijo za deljenje stroškov in plačevanje računov med prijatelji. Ekipa šestih študentov ljubljanske fakultete za računalništvo in informatiko je zmagala v konkurenci 12 ekip iz celotne Slovenije.

Iz leve proti desni: Filip Kralj, SideEffects, Maša Judar, Nova KBM, Andraž Trošt, SideEffects, Dean Koštomaj, SideEffects, Tim Smole, SideEffects, Luka Košenina, SideEffects, Luka Topolovec, Equaleyes, Blaž Artač, SideEffects in Klavdija Novak, Nova KBM

Član ekipe Blaž Artač je ob zmagi v imenu ekipe povedal: »Z organizacijo in izvedbo Hackathona smo bili zelo zadovoljni, saj smo imeli na voljo veliko dobrih mentorjev, ki so nam posredovali zelo koristne informacije. Veseli nas, da smo uspeli najdi dobro idejo in se usmeriti v razvoj rešitve, ki je naletela na dober odziv pri ocenjevalni komisiji Hackathona. Kot velik dosežek si štejemo, da smo zmagali z rešitvijo mobilne aplikacije, in sicer v konkurenci rešitev virtualne in obogatene resničnosti, ki so same po sebi bistveno bolj vizualno privlačne”. Zmagovalna ekipa je prejela atraktivne nagrade, in sicer 1.000 EUR naloženih na predplačniški Visa kartici Nove KBM, Samsung Gear VR (Oculus), ki ga je prispevalo podjetje EQUALEYES in paket storitev Tovarne podjemov in družbe Večer.

V petek in soboto je v Mariboru 51 hekerjev, dizajnerjev in hustlerjev iz celotne Slovenije razvijalo inovativne rešitve s področja mobilnih aplikacij, virtualne resničnosti in obogatene resničnosti. Start:up Maribor Hackathon je partnersko podprla Nova KBM, ki je tudi podala glavni izziv oziroma temo za razvoj rešitev. Ekipe so se namreč soočile z izzivom razvoja rešitev s področja bančnega poslovanja prihodnosti. S podporo Hackathonu banka želi okrepiti stike in povezave s start-up skupnostjo ter vzpodbujati razvoj podjetniškega ekosistema v mestu in regiji. Robert Senica, predsednik uprave Nove KBM, je o sodelovanju povedal: »V Novi KBM spremljamo in pogosto tudi soustvarjamo trende pri razvoju novih najsodobnejših tehnologij ter bančnih in plačilnih storitev. Partnersko sodelovanje na tokratnem dogodku je del naše pomembne poslovne usmeritve, da se tesneje povežemo s start-up okoljem, ki je v finančni dejavnosti vse bolj prodorno. Na tak način gradimo nova partnerstva in dosegamo razvojne sinergije. Te pa prinašajo prednosti tako start-up pobudam, razvoju podjetništva kot tudi našim strankam, saj izboljšujejo učinkovitost in uporabniško izkušnjo pri finančnih storitvah.«

Ekipam je bila pri delu na voljo vrhunska tehnološka oprema, in sicer več kosov Google Glass, Viarbox in celo Oculus Rift, ki je produkt podjetja Oculus, ki ga pričenja tržiti prav te dni. Ekipam je bilo v podporo tudi več kot 15 mentorjev, izkušenih razvijalcev vrhunskih rešitev. Ekipo mentorjev je vodil Luka Topolovec, so-ustanovitelj in direktor podjetja EqualEyes, ki je vodil zmagovalno ekipo na lanskoletnem TechCrunch Disrupt Hackathonu v Londonu, kjer so zmagali z aplikacijo FreeMe. Kot je povedal Luka Topolovec: »Z aktivno soorganizacijo Hackathona smo želeli prenesti svoje izkušnje in znanje v vse hitreje razvijajočo se mariborsko start-up skupnost. Veseli nas, da se je programu Start:up Maribor pridružila Nova KBM, kakor tudi drugi partnerji, ki krepijo lokalni start-up ekosistem in ponujajo vedno nove priložnosti za sodelovanje in razvoj novih rešitev. Kakovostne rešitve razvite v samo dveh dneh so me navdušile. Menim, da je šla zmaga v prave roke.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.