10:22, pon, 29. Jul

Policisti PP Ruše dobili kolo





Včeraj je župan Občine Ruše Uroš Razpet podaril treking kolo policistom Policijske postaje (PP) Ruše. Kot je povedal komandir PP Ruše Aleš Hanžekovič, ga bodo uporabljali za opravljanje dela oz. t.i. patruljiranja.

kolo, pp ruše, občina ruše (3)

Na Občini Ruše pravijo, da se že nekaj časa aktivno zavzemajo in spodbujajo zdrav način življenja občank in občanov. Ena izmed prioritet je popularizacija in spodbujanje h kolesarstvu. Ob tem Razpet dodaja: “na tovrsten način lahko lokalna skupnost pomaga in s tem pokaže, da gre za koristno, potrebno in nujno sodelovanje za boljše okolje.” Z uporabo kolesa je njihov cilj in poslanstvo tudi biti vzor drugim.

Kot so dejali na PP Ruše so veseli tovrstne spodbude s strani Občine. Pravijo,da je kolo, ki ga bodo odslej lahko uporabljali, zanje pomembna pridobitev. »V pvi vrsti bomo kolo uporabljali za preventivne namene. Po drugi strani pa lahko policist koristi kot prevozno sredstvo pri odkrivanju kaznivih dejanj, itg.. S kolesom se bomo lahko približali ljudem, ob tem pa bomo lahko skrbeli za bolj čisto okolje,« je dejal komandir PP Ruše, Aleš Hanžekovič.

Doslej so kolesa uporabljali policisti v večjih mestih po Sloveniji. Zato so kolesa na PP Ruše še bolj veseli.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.