20:15, tor, 6. Avg

S hitrim zmenkom do službe





Okoli 30 brezposelnih kuharjev in natakarjev iz Maribora in okolice je včerajšnji dopoldan izkoristilo za hitre zmenke z delodajalci. Te so, kot eno izmed aktivnosti ob evropskem dnevu delodajalcev, pripravili v Kariernem središču mariborskega Zavoda za zaposlovanje. Najmanj dvema kandidatoma se že obeta služba.

hitri zmenki z delodajalci (2)
hitri zmenki z delodajalci (2)

Kandidati so najprej priznali, da imajo tremo, ampak dodali, da so hitri zmenki koristni, ker “vidiš, katero podjetje kaj rabi”, nenazadnje pa je morda to lahko najhitrejši način, da dobiš službo. “Meni je čisto vseeno kaj je, samo, da je nekaj za delat”, je dejala kandidatka Bojana.

Karierno središče ZZRS
Karierno središče ZZRS

“Kuharjev in natakarjev vedno primanjkuje”, smo uvodoma izvedeli od Petra Rajška iz Restavracije Villa Rustica. “Delo v gostilnah in v kuhinjah je precej naporno in morejo izkazat kar nekaj volje, veselja in pripravljenosti za ta poklic,” je dodal. Po besedah Saša Vnuka, lastnika Restavracije Vnukec iz Limbuša, je med tokratnimi 9 kandidati že našel dva morebitna bodoča sodelavca. “V strežbi in v kuhinji bomo verjetno ponudili priložnost za zaposlitev”, je povedal. Oba kandidata čaka tako še en razgovor na samem (bodočem) delovnem mestu, predvsem pa praktični preizkus.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.