22:56, tor, 6. Avg

V Mariboru 30-urno dobrodelno kolesarjenje Bebe Ščap





Rekreativna športnica Beba Ščap iz športno-humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up je danes znova začela dobrodelno akcijo, v kateri bo tokrat 30 ur poganjala pedala na statičnem kolesu ter na ta način zbirala denar za otroke s posebnimi potrebami. Tudi letošnja akcija bo potekala zunaj, in sicer na Grajskem trgu v Mariboru.

beba v akciji

S kolesarjenjem v dobrodelni akciji #Projekt30 pred kavarno Astoria je Beba začela danes točno opoldne, zaključila pa bo jutri (v četrtek, 14. aprila) ob 18h. V tem času predvideva, da bo na statičnem kolesu prevozila nekaj sto kilometrov.

Športnici humanitarki se bo tudi letos v akciji pridružilo nekaj znanih Mariborčanov, predvsem športnikov, pa tudi ljubiteljev športa in rekreacije. Med drugim bodo z njo kolesarili modni oblikovalec David Hojnik, moderatorka Polona Požgan, nekateri nogometaši Maribora, pa tudi celjska rokometaša Luka Žvižej in Miha Zarabec.

Kot je povedala Ščapova, bo dogajanje najbolj pestro v četrtek zadnje tri ure projekta, ko bodo program popestrili tudi z glasbenimi in drugimi zabavnimi gosti. Z nekaj glasbenimi vložki bodo sodelovali Toni Petrovič, Maja Založnik, 6 pack Čukur in skupina Tabu, akrobata Filip in Blaž pa bosta izvedla nekaj trikov.

Letošnja humanitarna akcija je namenjena zbiranju sredstev za Zavod 13, ki bo denar porabil za terapije otrok s posebnimi potrebami. V lanski 24-urni akciji je Ščapovi uspelo zbrati 1100 evrov, ki jih je namenila za nakup pripomočkov otrokom s posebnimi potrebami v Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.