23:03, tor, 6. Avg

Gledališke urice za otroke





Člani Kulturnega društva Skorba so že peto leto zapored pripravili gledališke urice za otroke. Slednji so na odru Doma krajanov dokazali, da znajo biti pravi igralci.

KD Skorba, gledališke urice za otroke (7)

Starši, stari starši, sorodniki in prijatelji so jih z veseljem in ponosom pohvalili. Otroci so skozi vse leto pridno obiskovali vaje, na odru pa pokazali, da se znajo vživeti v raznovrstne vloge. Mlada igralca v predstavi Snežak in zvončki, Luka Šlamberger (v vlogi Snežaka) in Ria Ana Hotko (v vlogi Lune), sta nam zaupala, da z veseljem nastopata kot člana gledališke skupine: “Tudi zato, da zabavamo ljudi”, “ker je fajn, malo se še podružimo, spoznavamo tudi kaj novega”. Tako kreativno in ustvarjalno preživljajo svoj prosti čas in tkejo prijateljstva.

KD Skorba, gledališke urice za otroke (2)

Katja Zupanič, mentorica mlajše gledališke skupine KD Skorba, je pojasnila, da vadijo dva-krat tedensko, ko se bliža datum nastopa pa tudi tri-krat. “Moj cilj je, da je predstava dobra, ampak najbolj pa, da otroci uživajo v njej”, je povedala. Predsednica KD Skorba, Renata Gabrovec je dodala, da se vsako leto več otrok odloča za sodelovanje: “Imajo željo ustvarjati na gledališkem odru in tako imamo kar 2 do 3 gledališke skupine, ki delujejo skozi leto.”

KD Skorba, gledališke urice za otroke (3)

Podrobnosti jutri (15.4.2016) ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.