23:03, tor, 6. Avg

Mariborčanki Bebi Ščap tudi letos uspelo





Beba Ščap je v 30ih urah prekolesarila 700 kilometrov. Po lanskem, 24-urnem, ji je tako letos uspel še en in še večji dobrodelni podvig #PROJEKT30. Na ta način je izkazovala borbo za boljše življenje otrok s posebnimi potrebami.

Beba Ščap, #PROJEKT30 (4)

“Rit me boli” so bile Bebine prve besede po 30ih urah pogajanja pedal statičnega kolesa. Na startu je stremela k cilju 500 km, a ga je dosegla že pri 21 urah. Ne glede na to, je vztrajala do zadnje sekunde in končala pri okroglih 700 kilometrih. Sledilo je olajšanje, voščila, stoječe ovacije in solze sreče. Beba ves čas poudarja, da ji takšni podvigi ne bi uspeli brez neizmerne podpore ekipe, prijateljev in družine. “Cunami občutkov,” je dejala in istočasno priznala, da bo najbrž šele čez nekaj dni dojela, kaj vse se je pravzaprav dogajalo.

Beba Ščap, #PROJEKT30 (6)

Za primerno fizično pripravljenost je trenirala 8 mesecev, pod vodstvom Marcka Gorana Lorencina in Gregorja Sobočana. Bistvo projekta pa ni samo športni podvig, ampak tudi motivacija in aktivacija drugih: v dobrem namenu – pomagati otrokom s posebnimi potrebami. Med Projektom 30 so zbrali 1.100 evrov, TRR Zavoda 13 pa še ostaja odprt.

Beba Ščap, #PROJEKT30 (3)

Skozi 30 ur so jo spremljali in spodbujali tudi številni znani glasbeniki (6-pack Čukur, Maja Založnik, Toni Perovič…), športniki (rokometaši RK Maribor, odbojkarice Nove KBM, Luka Žvižej, Miha Zarabec…) ter predstavniki številnih društev, organizacij (Never give up, Hummel…) celo podjetij. V zadnji uri projekta se je Beba pridružila akrobatoma Blažu Slaniču in Filipu Kržišniku (F&B Acrobatics), v samem finishu zadnjih minut in sekund pa so jo spremljali TABUjevci.

Beba Ššap, #PROJEKT30

Podrobnosti nocoj ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.