23:01, tor, 6. Avg

24. medobčinsko prometno tekmovanje “KAJ VEŠ O PROMETU?”





V organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je na prireditvenem prostoru pri OŠ Borcev za severno mejo, kljub slabemu vremenu uspešno potekalo 24. medobčinsko prometno tekmovanje Kaj veš o prometu.

kaj veš o prometu (3)

Medobčinskega tekmovanja se je udeležilo 30 kolesarjev iz osmih osnovnih šol in štirje vozniki mopedov iz Srednje prometne šole Maribor.

Udeleženci tekmovanja – vozniki koles in mopedov, so se pomerili v poznavanju cestno prometnih predpisov, spretnostni vožnji na poligonu in ocenjevalni vožnji po mestnih prometnicah.

Med kolesarji je zmagal Jakob POKERŽNIK iz OŠ borcev za severno mejo, drugo mesto je zasedel Dejan DROBNE iz OŠ Draga Kobala, tretje mesto pa Tine MERHAR iz OŠ Prežihovega Voranca. V kategoriji moped je prvo mesto osvojil Aleksej GAJSER, drugo mesto Mario KUSTER, tretje mesto Kevin FERK vsi trije iz Srednje prometne šole Maribor. Tekmovanje se je zaključilo s podelitvijo odličij in nagrad najboljšim posameznikom in ekipam v obeh kategorijah.

Tekmovanje pod vodstvom Vinka VIRTNIKA je kljub slabemu vremenu potekalo tekoče in brez zapletov. Za nemoten in varen potek tekmovanja so poskrbeli prostovoljci, člani komisije za akcije, člani ZŠAM Certus Maribor, policisti in redarji, reševalec Reševalne službe Maribor, predstavniki avtošol, mentorji prometne vzgoje in dijaki Srednje prometne šole Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.