01:32, sre, 7. Avg

Odlok o odvajanju padavinskih voda še vedno buri duhove





Vodstvo mariborske občine na jutrišnji seji mestnega sveta ne pričakujejo zapletov pri sprejemanju in potrjevanju proračuna za letošnje leto v drugem branju. Kot je danes povedal župan Andrej Fištravec, pričakuje sprejetje proračuna. Govora je bilo tudi o sprejemanju odloka o odvajanju in čiščenju padavinskih voda.

Odlok o proračunu je tokrat, pred drugim branjem, doživel le nekaj manjših popravkov. Predlog je po novem višji za okoli 300.000 evrov, s končno vrednostjo pri 98 milijonih evrov. Kot je dejal direktori občinske uprave Darko Fras, gre za rahlo povečanje večinoma na račun dodatnih 200.000 evrov, ki si jih obetajo od Eko sklada za projekt, pri katerem bo Energetika kandidirala za pridobitev subvencije daljinskega ogrevanja.

kava

Denar so med drugim zagotovili tudi za delovanje mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter za nekatera vzdrževalna dela v njih.

Iščemo večinsko podporo,” je bil jasen Fištravec in napovedal, da želijo s septembrom začeti s pripravo dveletnega proračuna. Izpostavil je tudi pomembnost sprejetja odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode. Odlok pomeni podlago za zaračunavanje omrežnine, s katero občina za potrebe dokončanja kanalizacijskega sistema načrtuje za slabih pet evrov višje cene komunalnih položnic Nigrada.

Odlok so v Mariboru že nekajkrat skušali spraviti skozi sito mestnega sveta, a doslej neuspešno. Svetniške skupine so namreč zavračale dodatno obremenitev občanov.

auer

Tako tudi tokrat v Listi za pravičnost in razvoj ostro zavračajo sprejetje odloka o odvajanju in čiščenju komunalnih in padavinskih voda. “Odlok je po naši oceni nezakonit. Zaračunavati nekaj, kar tako iz nekih členov, je po naši oceni nezakonito,” je bil jasen vodja LPR Stojan Auer. Čeprav omrežnini ne nasprotujejo, pa odloka zagotovo ne podpirajo. V primeru, da bodo svetniki na tokratni seji odlok o odvajanju in čiščenju komunalnih in padavinskih voda sprejeli, bodo terjali pravdo. “Pomagati želimo tistim, ki si plačevanja višjih položnic ne bodo mogli privoščiti,” je dodal Auer.

Sta pa Fištravec in direktor občinske uprave MOM, Darko Fras še dodala, da ne želita populizma, temveč zdravorazumski pristop k sprejemanju odločitev pomembnih za mesto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.