10:33, pon, 29. Jul

Občina Ruše končno s proračunom za letos





Včeraj so občinski svetniki in svetnice Občine Ruše na 12. redni seji (v drugi obravnavi) uspeli sprejeti občinski proračun za letošnje leto. Proračun je težak dobrih 7 milijonov evrov, sprejeli pa so ga z 12-timi glasovi “za” in brez glasu proti.

13076714_496462510548173_7511341191174437951_n

Spomnimo: Na 11. redni seji občinskega sveta so proračun sprejeli v prvi obravnavi. Svetniki so ga večinsko potrdili, a se s predlogom župana Uroša Razpeta, da bi takoj po prvi obravnavi izvedli še drugo, niso strinjali.

Včeraj je 12 svetnikov (ZA, SMC, SD, NLVP, NL PS, SDS, TRS, DeSUS) od prisotnih 17 glasovalo “za” in nihče proti. “Vesela sem, da smo danes ta proračun sprejeli, ker so bili že veliki problemi v financiranju že obveznih zadev v občini Ruše. Mislim, da je končno prevladalo tudi mnenje opozicije, da je treba stopiti korak naprej,” je dejala Marjana Kotnik Poropat iz DeSUS-a. “Mislim, da je bil zdaj proračun toliko spremenjen, da je bil sprejemljiv tudi za nas in smo brez problema glasovali za. Mislim, da je treba sedaj ta proračun le še uresničiti in naredit najboljše kar lahko,” pravi Barbara Jert iz SMC. Ostali (AL, NLR in MIR) so se glasovanja vzdržali. Predstavniki opozicije tako proračuna še vedno ne podpirajo. “Jaz sem se vzdržal, ker imam to pravico. Ne morem podpret neke socialne politike, kjer sem opazil velike spremembe. Ali se strinjam s tem ali pa ne in jaz se ne strinjam s tem. Mislim, da gremo prehitro na to, premalo damo v socialo in premalo damo v javna dela,” je dejal samostojni svetnik Jože Babič. K temu pa Jernej Ajd iz MIR-a pa je k temu dodal: “Mi smo se usmerjali bolj v socialo, tako, da je to, da smo se vzdržali nek kompromis oz. neka normalna drža.”

10_Seja_Ruse

Župan Uroš Razpet je vesel, da bodo lahko sedaj (po sprejetju proračuna) na Občini nadaljevali z delom. “Srečni smo, da bomo lahko normalno delali, da se neko normalno stanje vzpostavi,” je dejal. Z namenom, da bi proračun sprejeli, je umaknil dva projekta, nakup Lamprehtove domačije in balvansko plezalno steno. Na ta način bo ostalo več sredstev za delovanje društev. Podžupanja Zdenka Steblovnik Župan pa je po seji opozorila, da je bilo v času sprejemanja proračuna že dosti izgubljenega, je pa zadovoljna, da so le sprejeli konsenz. “Vse kar je bilo financirano na osnovi proračuna, se bodo sedaj morale razlike uskladiti s sprejetim proračunom,” je dejala.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.