10:29, čet, 4. Jul

Od foruma do gospodarske mreže





Na Občini Hoče – Slivnica so skupaj v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in poslanko DZ RS, Ksenijo Korenjak Kramar, priredili 5. Podjetniški forum, katerega osrednji dogodek je bil ustanovitev Gospodarske mreže Občine Hoče-Slivnica.

forum Hoče

Dogodek je potekal v Kulturnem domu v Hočah. Tovrstno druženje podjetnikov je postala v Občini Hoče-Slivnica že ustaljena stalnica. Zato se je Občina Hoče-Slivnica, ki je pobudnica srečanj odločila, da na 5. podjetniškem srečanju vsa podjetja v Občini poveže v neformalno gospodarsko mrežo, ki bo omogočala gospodarskim subjektom v občini povezovanje, izmenjavo in predstavitev dobrih praks, promocijo in mreženje v lokalnem okolju in širše.

Na 5. podjetniški forum je bilo vabljenih preko 870 predstavnikov podjetij, ki imajo sedež v Občini Hoče-Slivnica. 172 predstavnikov podjetij se je na forumu mrežilo in obenem so usvojili uporabna in praktična znanja. Mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice je predstavila, kako uspešno vstopiti na tuje trge, mag. Simon Eržen, direktor podjetja ProConsilium, je razkril skrivnost, kako v šestih mesecih povečati prodajo za 30% in obenem dvigniti profitabilnost poslovanja. Za piko na i so udeleženci, s strani Boštjana Lesjaka, direktorja podjetja Spot oglaševanje, prejeli praktična znanja, kaj mora vsak podjetnik vedeti o komuniciranju z mediji. Sledila je ustanovitev neformalne Gospodarske mreže Občine Hoče-Slivnica. Podjetniki Občine Hoče-Slivnica so brezplačno pristopili v Gospodarsko mrežo in bodo lahko koristili ugodnosti povezovanja. Osnovni namen neformalnega povezovanja je izboljšati konkurenčnost gospodarstva, povečati tekmovalno sposobnost, ustvariti nove priložnosti za sodelovanje, mreženje, izmenjavo znanja in dobrih praks ter spodbujanje gospodarstva v Občini Hoče-Slivnica.

Po končanem uradnem delu srečanja so se udeleženci mrežili in vzpostavljali dobre poslovne odnose z ostalimi gospodarskimi subjekti v občini ter širše. »Povezovanje je temelj dobrega sodelovanja in uspešnosti na trgu. Vesel sem, da se je na današnje vabilo na 5. Forum podjetništva odzvalo toliko podjetnikov in podjetnic. Skupaj pišemo prihodnost mreženja v naši občini. Pokazali smo, da znamo in zmoremo«, je povedal Marko Soršak, župan Občine Hoče-Slivnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.