09:27, čet, 4. Jul

V Šentilju vsepočez grožnje z ovadbami





Potem, ko je šentiljska opozicija javnosti včeraj predstavila dokument, ki naj bi ga župan Štefan Žvab ponaredil, ta zdaj vrača žogico in pravi, da so dokument ponaredili oni.

Kot smo poročali že včeraj, naj bi šentiljski občinski svetniki pri delovanju župana Štefana Žvaba že dalj časa opažali nepravilnosti. A kot je na včerajšnji novinarski konferenci dejal svetnik Kristijan Kvas (SDS), naj bi sodu dno izbila domnevna ponareditev primopredajnega zapisnika. „Zapisnik, ki smo ga svetniki prejeli od nekdanjega župana Edvarda Čagrana se namreč razlikuje od zapisnika, ki ga je podpisal Štefan Žvab,“ je dejal Kvas.

štefan žvab

Opozicija v šentiljskem občinskem svetu županu Štefanu Žvabu očita ponarejanje uradne listine, zaradi česar so mu zagrozili tudi s kazensko ovadbo.

V Šentilju so zaradi domnevnih nepravilnosti včeraj popoldne sklicali tudi izredno sejo občinskega sveta. Je pa Žvab na seji napovedal, da bo enako kazensko ovadbo podal tudi sam. „Svetnik SDS Kristijan Kvas je na sami izredni seji podal spremenjen duplikat uradnega dokumenta Poročilo o predaji poslov župana iz dne 5. 11. 2014, v katerem je spremenjena vsebina in se ne ujema z uradnim izvodom, ki je v arhivu Občine Šentilj,“ so v sporočilu za medije zapisali v tajništvu župana.

Kristijan Kvas
Kristijan Kvas

Na včerajšnji izredni seji župan Štefan Žvab prav tako ni sprejel predloga svetnika Kristijana Kvasa, da bi pri ugotavljanju istovetnosti obeh izvodov dokumenta za zastopanje občinskega sveta pooblastili prav njega.

Kvasu pa očitajo tudi, da je, brez da bi o obstoju tega dokumenta predhodno obvestil občinsko upravo in svetnike, o tem včeraj obvestil medije.

„Po besedah omenjenega svetnika so dokument pridobili od bivšega župana Edvarda Čagrana,“ so zapisali na občinski upravi in dodali, da mora župan Štefan Žvab zaradi pojava domnevno spremenjenega duplikata uradnega dokumenta sprožiti ustrezne postopke za ugotovitev istovetnosti obeh dokumentov. Žvab je z namenom, da se razčisti verodostojnost dokumentov za danes tako napovedal podajo suma kaznivega dejanja ponarejanja uradnih dokumentov. Hkrati pa poziva tudi nekdanjega župana Edvarda Čagrana, da pristojnim organom preda njegove izvode dokumentov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.