17:18, sre, 7. Avg

Za mariborske novorojenčke višja denarna pomoč





Mariborski mestni svetniki so na včerajšnji seji Mestnega sveta potrdili dvig enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka v Mestni občini Maribor (MOM).

Svetniki so s sprejetjem Pravilnika o spremembi Pravilnika o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka v MOM  tako dvignili višino prejete denarne pomoči za otroka za 25 evrov. Starši bodo za novorojenčka po novem prejeli 130 evrov bruto zneska, ki pa ne bo obdavčen (pred tem je pomoč znašala 105 evrov – op. p.).

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Je pa ta znesek v primerjavi z drugimi občinami po mnenju nekaterih svetnikov še zmeraj relativno nizek  – druge občine v povprečju za omenjeno pomoč namenijo 280 evrov. »Glede na socialno stisko, ki jo mlade družine v Mariboru doživljajo, to vseeno ni tako veliko,« pa je ob zvišanju pomoči za 25 evrov dejala svetnica SD Mateja Dover Emeršič.

Enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka sicer izplačuje večina slovenskih občin – največ starši dobijo v Moravskih Toplicah, kjer znaša kar 1.000 evrov, v Ljubljani pa jo denimo podeljujejo le družinam z nižjim socialnim statusom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.