20:39, sob, 27. Jul

Za direktorja UKC Maribor v igri 9 kandidatov





Slika je simbolična
Slika je simbolična
Razpisna komisija je danes pregledala prispele prijave na razpis za delovno mesto direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, s katerega se sredi junija poslavlja dolgoletni direktor Gregor Pivec. Na razpis, ki se je iztekel v torek, je prispelo je 11 prijav, od tega je devet popolnih, so sporočili iz UKC Maribor.

UKC MB

Med kandidati sta po poročanju časnika Večer nekdanji prvi mož NKBM Aleš Hauc in nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, omenja pa se tudi direktorico Marifarma Romano Fišer ter vodji nabavne službe in kadrovsko-pravne službe v UKC Maribor Petra Weissensteinerja in Gregorja Danka. Vložitev kandidature je za STA potrdil tudi vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl.

Med kandidati naj bi bil tudi nekdanji prvi mož NKBM Aleš Hauc.
Med kandidati naj bi bil tudi nekdanji prvi mož NKBM Aleš Hauc.

Pivcu, ki je konec aprila presenetljivo podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja, se 20. junija izteče odpovedni rok. V svetu zavoda se nadejajo, da bodo do takrat že našli njegovega naslednika. Naslednja seja sveta zavoda je napovedana za 8. junij, zaradi velikega števila prijavljenih kandidatov pa se omenja možnost, da bi se članom sveta zavoda predstavljali v dveh dneh. Po potrditvi na svetu zavoda mora kandidatu dati zeleno luč še vlada.

FOTO: STA
FOTO: STA

Pivec, ki se po napovedih zdaj vrača na delovno mesto kirurga, je mariborsko bolnišnico vodil kar 20 let. Pod njegovim vodstvom se je splošna bolnišnica preoblikovala v univerzitetni klinični center, ki danes zaposluje okoli 2.800 ljudi. Že šesti štiriletni mandat na čelu ustanove bi se mu iztekel novembra 2019, a se je konec aprila po očitkih ob reševanju kadrovskih težav na anesteziologiji s pomočjo hrvaških zdravnikov odločil za umik z direktorskega mesta.

V preteklih tednih se je Pivec zapletel v medsebojno obračunavanje s strokovno direktorico kliničnega centra Darjo Arko, zaradi česar ga je ta kazensko ovadila zaradi mobinga.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.