19:21, sre, 7. Avg

Svet zavoda o kandidatih za novega direktorja UKC Maribor





Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bo danes popoldne začel zaslišanja kandidatov za novega direktorja te druge največje bolnišnice v državi. Predstavilo se bo devet kandidatov, kdo bi lahko nasledil dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, pa bo znano šele pozno zvečer.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kdo so kandidati, uradno ni znano. Razpisna komisija je doslej uradno potrdila le, da so na razpis za direktorja prejeli 11 vlog, od tega devet popolnih.

Po poročanju medijev so jih poslali nekdanji predsednik uprave NKBM Aleš Hauc, nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar. Vložitev kandidature je za STA potrdil tudi vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl.

Zaslišanja kandidatov bodo na seji sveta zavoda potekala za zaprtimi vrati. Odločitev o izbiri bo javnosti, predvidoma po 20. uri, sporočila predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek. Po potrditvi na svetu zavoda mora kandidatu dati zeleno luč še vlada.

Pivec, ki se po napovedih zdaj vrača na delovno mesto kirurga, je mariborsko bolnišnico vodil 20 let. Že šesti mandat na čelu ustanove bi se mu iztekel novembra 2019, a se je konec aprila po očitkih ob reševanju kadrovskih težav na anesteziologiji s pomočjo hrvaških zdravnikov odločil za umik z direktorskega mesta. Odpovedni rok mu izteče 20. junija.

Med kandidati je Pivec podprl svoje pomočnike Weissensteinerja, Danka, Felserja in Kuharja ter Hauca in Ambrožiča, ki so po njegovih navedbah izkazali interes za resno nadaljevanje njegovega dosedanjega dela. Zato jim je tudi odstopil svoj program dela, ki ga je predstavil lani kot edini kandidat za direktorsko mesto.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.