11:23, čet, 4. Jul

Z roko v roki za boljši jutri





Na Osnovni šoli Rudolfa Maistra v Šentilju je potekala okrogla miza z naslovom “Z roko v roki za boljši jutri“. Šentiljska osnovna šola je namreč primer dobre prakse vključevanja otrok iz drugih držav v šolski sistem in njim neznano okolje.

Svojo izkušnjo vključevanja v novo okolje in nov šolski sistem, so predstavili učenci s Kosova, Ukrajine in Brazilije. Kljub temu, da so imeli nekaj začetnih težav zaradi jezika, so sedaj stkali prijateljske vezi. Ravnateljica OŠ Rudolfa Maistra Šentilj Jelka Weldt je poudarila, da je integracija otrok specifika, “ki zahteva poseben strokovni pristop, če želimo, da je ta uspešna.”

Predstavila je odlično sodelovanje z obmejnima šolama v sosednji Avstriji. Prijateljske vezi jih namreč povezujejo že več kot 25 let. Tudi občine na obeh straneh meje pomagajo krepiti medsebojno sodelovanje s sofinanciranjem projektov.

z roko v roki

Osebno zahvalo ravnateljici in županu občine Šentilj Štefanu Žvabu pri pomembni vlogi integracijskega procesa otrok je izrekla tudi državna sekretarka dr. Andreja Barle Lakota.

balončki

So pa okroglo mizo zaključili s spustom balonov v barvah slovenske in avstrijske zastave. S to gesto so želeli prikazati dobre odnose in sodelovanje med obema državama.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.