08:24, čet, 4. Jul

Odločba o dotaciji s strani EACEA





Sporočilo za javnost

Občina Radlje ob Dravi je dne 31.08.2011 na Izvajalsko agencijo za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) v Bruselj poslala prijavo na program Evropa za državljane (2007 – 2013).

Prijava vsebuje projekt »Dvig javnega mnenja o vstopu v EU pri državi kandidatki za članstvo preko civilne družbe – sistem od spodaj navzgor pri oblikovanju tesneje povezane Evrope«. Projekt je bil prijavljen pod Akcijo 1: Aktivno evropsko državljanstvo, Ukrep 1.1 : Pobratenje mest, Srečanje državljanov na podlagi pobratenja mest.

V mesecu decembru 2011 je Občina Radlje ob Dravi prejela Odločbo o dotaciji s strani EACEA v vrednosti 15.000,00 EUR, kot edina občina v Sloveniji.
Nosilec projekta je Občina Radlje ob Dravi, kot partnerja pa sodelujeta Grad Čazma iz Hrvaške in Občina Ribnica na Pohorju. Projekt se bo odvijal na različnih lokacijah v Občini Radlje ob Dravi, in sicer od 11.05.2012 do vključno z 21.05.2012. Pri projektu bodo odigrala pomembno vlogo društva s hrvaške in slovenske strani, ki bodo projektu dala vsebino po programu prijave.

Projekt predstavlja sodelovanje z državo, ki še ni članica Evropske Unije in je naravnano tako, da krepi skupne vrednote, zgodovino in kulturno med Evropsko unijo in projektnima državama; prav tako pa krepi strpnost in povečuje medsebojno razumevanje. Društva iz obeh strani bodo predstavila svoje delovanje in tako bomo lahko primerjali svoje običaje, poglede in prakse z načinom doseči prebivalstvo v vsakdanjem življenju. Projekt bo med seboj povezal ljudi iz lokalnih skupnosti. Vsako društvo iz gostujoče občine bo spoznalo sebi ekvivalentno društvo iz občine gostiteljice. S projektom bomo krepili temeljne vrednote EU, ki so navedene v Lizbonski pogodbi, kot je človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija, enakost, spoštovanje človekovih pravic, solidarnost in mir med državami. Velik del projekta je namenjen spoznavanju Evropske unije, prostovoljstvu in aktivnemu staranju.

Strokovno tehnični povezovalec programa bo Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi.
Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

VIR: Občina Radlje ob Dravi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.