20:25, sob, 27. Jul

V Salonu uporabnih umetnosti letos slovenski vokalisti





Oder mariborskega Salona uporabnih umetnosti bo v sklopu letošnjega programa Festivala Lent javnosti predstavil priznane slovenske vokaliste, za katere obljubljajo, da bodo prevzeli tako z avtorskimi deli, kot tudi z izbranimi pesmimi slovenskega tekstopisnega mojstra, nedavno preminulega Dušana Velkavrha.

FOTO: Salon uporabnih umetnosti
FOTO: Salon uporabnih umetnosti

V petek, 24. junija bodo festival otvorili Two for the road & Klemen Kotar. Ob 20:30 boste v Salonu UU tako lahko spremljali koncertni projekt pevca Blaža Vrbiča in jazz pianista Nejca Škofica, na tenor saksofonu in bas kitari pa se jima bo pridružil prav poseben gost, Klemen Kotar.

V soboto, 25. junija bo sledil koncert Severe in Gala Gjurina, skupaj s kitaristom Miho Krakerjem. Obljubljajo intimen koncertni večer, s prepletom glasov, kitar in avtorskih popevk.

FOTO: Salon uporabnih umetnosti
FOTO: Salon uporabnih umetnosti

V nedeljo, 26. junija bo med 10. in 18. uro prostore Salona obarval Retro Vintage Bazar. Obiskovalci bodo lahko priča stapljanju preteklosti in sedanjosti, ob kofetkanju z zbiralci, poznavalci in prijatelji pa bodo lahko prebirali med izbranimi starimi oblačili, predmeti in umetninami. Vstop je prost.

Festivalsko dogajanje se bo v Salonu nadaljevalo v torek, 28. junija, ko bodo gostili edinstvenega Lada Leskovarja. Ta se bo tokrat predstavil z neponovljivimi interpretacijami izbora pesmi Dušana Velkaverha in svetovno znanih šansonov Franka Sinatre.

Sredo, 29. junija bodo v Salonu zapolnili hudomušni zvoki in plesni koraki swinga. Z živahno svežino skupnosti swing zanesenjakov The Swing Brats v Salonu UU napovedujejo še en živahen plesni večer. Vstop je prost.

V četrtek, 30. junija ob 20:30 sledi Večer slovenske popevke z Nuško Drašček in Blažem Jurjevčičem. Mariborsko občinstvo bosta tokrat navduševala s pesmimi iz zlatega obdobja slovenske popevke.

FOTO: Salon uporabnih umetnosti
FOTO: Salon uporabnih umetnosti

Mariborski Salon uporabnih umetnosti bo v petek zaobjelo svojevrstno domotožno vzdušje. Ob 20:30 bo namreč nastopila edinstvena slovenska jazz vokalistka Mia Žnidarič. Ob spremljavi svojega soproga – pianista in skladatelja Steva Klinka, in odličnih instrumentalistov Primoža Grašiča in Roberta Jukiča se bo tudi ona poklonila Dušanu Velkaverhu in predstavila njegove številne pesmi, ki so jih uglasbili različni slovenski skladatelji, obenem pa tudi svoje najuspešnejše avtorske skladbe.

FOTO: Salon uporabnih umetnosti
FOTO: Salon uporabnih umetnosti

Festivalsko dogajanje se bo v Salonu zaključilo v soboto, 2. julija s koncertom in plesnim večerom Soul, jazz in jaz – Onkraj nostalgije. Štirje mladi jazzerji – Anja Hrastovšek (vokal), Nejc Škofic (klaviature), Jan Gregorka (bas kitara) in Anže Žurbi (bobni) skupaj interpretirajo jazz, soul in pop popevke, uspešnice disco legend in slovenske zimzelene popevke. Tudi oni ta večer svoj koncert posvečajo Dušanu Velkaverhu in slovenski popevki, ki jo vodijo v sozvočje s svetovnimi standardi.

Vabijo tudi na druge dogodke

Sicer pa ekipa Salona uporabnih umetnosti vabi tudi v salonsko razstavišče in trgovino, ter kavarno. Mlade glasbenike prav tako vabijo, da svojo glasbo ob večerih v živo predstavijo v kavarnici salona v ciklu kavarniških večerov Lahko bi bil Vaš sosed, ob ponedeljkih pa pripravljajo salonske tango večere.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.