08:19, čet, 4. Jul

Gospodarska prihodnost občine Radlje ob Dravi





V Radljah ob Dravi je pretekli teden potekala tiskovna konferenca, na kateri je beseda večinoma tekla o gospodarski prihodnosti občine.


Podjetje Geberit je lahko zemljišče v občini Radlje ob Dravi kupilo, pod pogojem, da tam zgradijo objetke in ponudijo nova delovna mesta. Župan, Alan Bukovnik, pa je mnenja, da bi bilo zelo neodgovorno iz strani podjetja Geberit, če bi se odločili, da bodo občino Radlje ob Dravi uporabili, kot špekulativni element pri načrtovanju dobička.

Prav tako, je prej omenjeno podjetje, občini Radlje ob Dravi konec prejšnjega leta poslalo dopis. V skladu s tem dopisom, je občina organizirala sestanek, kjer so se pozanimali o tujih investitorjih in njihovi pomoči pri prodaji zemljišča, ki je namenjeno za poslovne namene. Žal pa ni zanimanja za nakup zemljišča. Tudi storitveni inkubator, je le tretinjsko zaseden.

Občina je pri načrtovanju svoje gospodarske prihodnosti seveda naletela tudi na ovire. Nekateri občani namreč niso želeli prodati svojega zemljišča, zato je bila občina prisiljena poiskati druge možnosti razvoja poslovne cone, kar je s strateškega vidika zelo slabo, a kljub temu dobro napredujejo.

Občina prav tako razmišlja, da bi tudi v Radeljsko mestno jedro vrnili poslovno življenje, saj je tam mnogo praznih poslovnih prostorov. S tem namenom se bodo potrudili ponuditi vsebine, ki so zanimive in ki jih lahko ponudi lokalna skupnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.