15:16, pet, 5. Jul

FOTO: Gasilska parada v Ožbaltu





Za gasilce PGD Ožbalt in za krajane je bilo včerajšnje popoldne posebno: dočakali so uradno otvoritev prenovljenega gasilskega doma. Slavnostno so trak prerezali predsednik PGD Ožbalt Uroš Sorman, poveljnik PGD Ožbalt Martin Golob in župan Občine Podvelka Anton Kovše, približno 100 gasilcev in gasilk pa se je v paradi sprehodilo do prireditvenega šotora, ki je in bo osrednje osrednje prizorišče letošnjega programa ob občinskem prazniku.

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (8)

Gasilski dom je prenovljen. Za 63.500 evrov vredno investicijo, ki so jo v celoti pokrili na Občini Podvelka, so dobili prizidek, novo fasado in peč za ogrevanje. Kot sta nam zaupala tako predsednik kot poveljnik PGD Ožbalt, so prenovitve zelo veseli. Sedaj imajo lepše, bolj primerne prostore, v katerih se bodo gotovo bolje počutili tudi krajani, ki bodo z večjim veseljem prihajali na skupna srečanja. Župan Kovše pa je gasilcem ob otvoritvi zaželel, da bi prenovljeni dom dobro čuvali ter se pošalil, da “Občina nima toliko denarja, da bi ga lahko obnavljali vsako drugo ali vsako tretje leto.”

Prenovljeni gasilski dom je blagoslovil duhovnik Jože Motaln. Gasilcem je zaželel, naj jih varujeta Bog in Sveti Florijan. Slednjega pa je na novo fasado doma narisala Iris Golob.

Po postroju se je okoli 100 gasilcev sprehodilo v paradi. Ne samo domačini, povabili so tudi gasilce sosednjih, prijateljskih in pobratenih društev. V prireditvenem šotoru so se jim tudi zahvalili s posebnimi priznanji za dobro sodelovanje. Župan Kovše pa je Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ožbalt še enkrat čestital in jim izročil priznanje za uspešno delovanje.

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (7)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (6)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (5)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (4)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (3)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (2)

gasilska parada in blagoslov gasilskega doma (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.